論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問:Agent的工作和責任

由於未試過經agent請工人,所以有此一問.謝謝~~~
悟空問路頭一請 懷抱嬰兒肘頂山

大宅

Re: 請問:Agent的工作和責任

Agent嘅工作就係去幫你搞手續,你只需畀錢同到時去接工人就得,agent會train up個工人,只要你對agent講出你嘅要求,agent仲會做翻譯嘅工作,文書工作,你有咩問題都可以問agent,agent會幫你鬧個工人,你要炒工人時,agent會幫你回收個工人,同預備好一切文件,總之有agent,就唔使煩咁多,不過以上只係講嗰啲負責任嘅agent,唔包括嗰啲黑店在內.

別墅

請問:Agent的工作和責任

現今的agency已經不但只是中介人的角色。除了處理一般申請的文件外,更需要有一套全面的事前及後其跟進服務。我們是僱主及工人溝通的橋樑,僱主對工人有任何意見或者溝通問題都可以找agency去解決

別墅

by my experience, Jockey only says half of the story.
If the agent is not good and not responsible, they will (some even collaborate with the bun buns) and make a fool of you. So you not only face bad bun bun also have to 'face' their agent as well. very trouble

複式洋房

明白了,唔該晒!
悟空問路頭一請 懷抱嬰兒肘頂山

首頁

尾頁

跳至