論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

妳地認為係工人既問題定係bb既問題。

昨晚我個囡勁扭計勁喊, 搞到我好唔開心, 原因係日頭瞓得唔夠, 之前都試過咁樣。工人話佢成個下午只係瞓到幾分鐘就醒, 唔肯瞓。
但我下意識覺得係工人既責任, 因為每次我放假係屋企, 我囡囡都可以瞓一兩個鐘既晏覺, 有時仲會瞓成三四個鐘,啱啱過左既星期日佢都瞓左三個幾鐘既晏覺, 我唔明點解我一上班囡囡都無覺瞓囉!
真係令到我好煩惱。
我覺得佢揍我個囡唔係以我個囡為主而係以佢自己為主, 例如我個囡明明好眼瞓, 佢都可以話唔好俾佢瞓, 夠鐘沖涼啦。我係屋企就阻止到佢, 但係我一返工, 佢又跟返自己個套。我應該點做呢?
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

侯爵府

Re: 妳地認為係工人既問題定係bb既問題。

要了解清楚工人日頭係屋企做mug野, 例如會不會佢多電話, 嘈醒bb?

又話者, 佢需要同bb訓覺, 佢覺得, 如果bb不訓晏覺, 夜晚早d訓, 甘佢又可以早d休息?

大宅

mycathy,

你個女幾大?係唔係要同工人訓?或者你個工人想你個女一覺訓到天光,唔使佢半夜起身湊BB喎.

別墅

based on your observations when you are at home, it should be the bun bun. She does not put top priority in taking care of your little daughter

子爵府

thank u,

無錯, 我個囡係同工人一間房架, 可能真係如妳地所講, 佢想bb瞓咁多, 好自私。我己經一再要求佢將bb瞓覺放首位, 希望佢會做到啦!
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

大宅

裝隻眼或揾家人睇睇佢日常做甚麼.

別墅

yes, install a webcam for u good, tell her straight that you have installed a webcam to watch her performance. For most of the maids, they will behave. This does not apply to those who play tricks or can go without the job

別墅

yes, install a webcam for u good, tell her straight that you have installed a webcam to watch her performance. For most of the maids, they will behave. This does not apply to those who play tricks or can go without the job[quote]

charlene 寫道:
裝隻眼或

大宅

我覺得你有需要裝眼仔, 不過先不要話佢知, 睇下佢有冇講大話, 比你了解清楚你工人的可靠度.
如果問題真係在你BB身上, 之後你再話佢知, 而家裝左眼仔, 無論點都好, 你都要哄到BB訓覺, 要放低手上功夫, BB訓左你先做得, 咁樣佢應該會比多D耐性去乙水BB, 因為唔係咁, 佢點收工? 以及點向你交差?

子爵府

多謝妳地呀!我依家諗住整個form俾佢填,如果到時有懷疑再裝眼仔,睇下同佢填既野夾唔夾,再決定是否繼續用佢。

首頁

尾頁

跳至