產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

生完4個都沒有月經, 請問正常嗎?

我生完 4 個月都未有到. 有無人知道是否正常呢? :-(

子爵府

2019勳章

Re: 生完4個都沒有月經, 請問正常嗎?

sea,
正常來說, 產後經期來 則表示身體新陳代謝開始恢復正常. 但若四個月仍未來也不要心急, 因每個人的體質不同. 你可以看看中醫調理身體, 血氣恢愎了,經期自然來找你.
我係天天豬, 爸爸媽媽好愛我呀!

別墅

有沒有餵人奶?

子爵府

我媽媽和奶奶話如果未懷孕前既經期好準時, 加上身體好, 產後第一次經期會早D來wor, 不過如果遲過6個月都不來經, 妳就要即刻去睇醫生check check啦!

大宅

sea

if you 餵全人奶, 生完4個都沒有月經 is normal.

大宅

我也是餵人奶, 但我現在生完約5weeks, 似已

大宅

畀面勳章

sea :

我餵人奶都成8個月先至有,有啲甚至10幾個月添,係正常的!

複式洋房

我不是餵人奶的, 那麼正常嗎
BB頭maimimi 寫道:
sea :

我餵人奶都成8個月先至有,有啲甚至10幾個月添,係正常的!

子爵府

我只餵了一星期人奶, 但到三個月後先完全無晒奶。月經就剛好四個月後來。

如果擔心可以睇下醫生, 或者去開健康院問下姑娘
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

首頁

尾頁

跳至