婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

李綺雯e生好不好???

有無人找過李綺雯e生?? 她好不好的 ??

大宅

Re: 李綺雯e生好不好???

一般不太待別,有點cool, 我以前搵佢產檢的, 唯一好處就是他是女人, 都溫柔既.

民房

celinapang,

我生second baby 就轉睇Dr Lee, She is very nice better than my first Dr. 她產前用超聲波睇BB好細心講好多野有問必答, everytime checking BBfor 15 mins more. 不過Dr Lee 好穩陣個個blood test 都要做足, 她都好有專業操守唔會亂收費,又唔會隨便就要開刀, 聯針手勢(會陰)very good無痕架又不會凸起, 連我老公都覺得她幾好!
你去睇左未呀? 睇醫生人夾人緣,最緊要你信佢,佢令你感到舒服safety, 多D同Dr 溝通...... 希望幫到你啦,歡迎你再問
P.S. My baby 10 month now.

大宅

celinapang
請問你是在她診所產檢定係join醫院package而找到她的?
你當時的收費如何?邊間醫院呀??
知不知她開刀的收費又如何呢???
(sorry, too many question~)

民房

Hi MD,

You want to ask me, smallmonkey?? or ask celinapang??

大宅

oh~sorry
搞錯左個名,我想問你呀~smallmonkey

民房

Hi MD,

Anyway, Let me to give you answer as below:

我在 St Teresa Hospital ( 法國)生的, 無論join or 唔 join package C家醫院都不會介紹Dr 給你, 一定要自己揀好用那一個Dr 而Dr 又可以去你心目中C家醫院接生,所以要問清楚!!! Package not including 產檢, 產檢一般在 Dr診所。
順產 Dr Free 一般 $8000 - $10000
如果開刀要另加 $2000 - $3000
再加住院費(即package free)就等於出院洗費啦!

我就洗左兩萬幾, clear now !

大宅

thank you~

民房

Hi MD,

You will delivery on September, you should see and checking with doctor already? You still planning?? Hurry up

大宅

smallmonkey
我已經是在給她產檢的,她是港安的醫生,我又join了港安的產檢package,我問你那些問題是想知道她在診所的接生收費會否比醫院平,我還未決定是否給她接生,除了價錢外我又要考慮她開刀是否good?(因我打算開刀生)所以我想知道她多些資料~

民房

MD,
我又唔知佢在港安有掛牌,咁都幾方便! 關於收費有無分別? 不如直接問下 Dr Lee, 佢都傾都計……
不過我自己想....e生要經e院才收到錢, 係咪無咁直接,會不會貴呢? 又可以try to ask someone else who join this package in 港安 before.

民房

Dear MD,
Last week, I just got the abortion opeartion., as my baby is no heartbeat and no growing., I took the operation in Shatin-Union Hospital by DR Lee.,
It is my first time to have baby, I want to have a good doctor for my next pregnancy, so I want to
know more about some professional doctor.
MD, you can ask others member in this web-site
for any ideas for you.

大宅

smallmonkey / Lee Mo,
我也曾經在"產前產後"開了topic問她的資料,但回覆不多及資料不夠詳細,所在這裡見到這個topic便入來看看~
Lee Mo,
你要好的醫生有好多,下次你再有bb時可以係度開個topic問問,但以我所知荃灣有個叫盧乃本的有好多媽鎷讚過,不過他是男醫生,但booking好full, 要預早好多book.
ps: 請記得要好好調理身體

首頁

尾頁

跳至
熱門主題