母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

bb 就 3 個月 15 磅,一日 5 餐 6-7 塊好有重量濕片,兩個月大時試過 2 晚最後餐奶用樽餵飽 d 但點餵都係食得 120ml 之後就唔肯用樽唯有餵長少少時間,但都係每晚準時 3 點左右喊食奶,試過幫佢換完片拍下佢,又試過喊半個鐘唔理佢都係唔收聲,一埋身就博命啜肯定佢係餓,請問仲有乜辦法戒到夜奶?因為仲有個大既要幫佢跟功課溫書,又冇其他人可以幫手,長期唔夠瞓真係好辛苦。

生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

別墅

回覆:usbaby 的帖子

我覺得好睇bb,我果個三個月自動戒,冇迫過佢。係間中一晚半晚食返。一般可以由11點幾睏到朝早7-8點

大宅

減齡達人勳章

回覆:usbaby 的帖子

試下每晚bb訓前定一個食奶時間,無論佢之前果餐食幾多,假設我只會11點餵佢食,盡量係一個燈光暗既地方餵,等佢知食完要訓,開頭會喊,所以未夠鐘食就同佢玩,玩到攰食會好訓o的,如果佢食完唔訓,擺係床度,佢又喊,我唔抱佢,只會輕輕拍拍佢patpat,佢試過喊到1粒鐘架,但慢慢佢喊既時間會短,搞左半個月,佢食完就玩玩下自己訓,以前半夜佢會喊醒到佢而家半夜醒左,會叫,叫叫下又訓返,bb3個月戒左夜奶,你可以睇下有本書叫從零歲開始

複式洋房

回覆:埋身餵幾時可以戒夜奶

我個b全人奶,個半月就自己介左喇

男爵府

回覆:fantracy 的帖子

全人奶,兩個月到戒到。不過半夜都係會醒幾次,要拍下或再抱下先再瞓反。到而家九個月,都仲係會醒一到二次要幫佢執奶咀,不過好快會瞓反。

大宅

3個月自然戒左,不過臨訓前要食多d

大宅

戒夜奶真係好睇bb本身.我女兩個月到就自己戒.我同佢一齊瞓.大仔當年食到差唔多十四個月先戒.

大宅

個半月已經戒

大宅

引用:我個b全人奶,個半月就自己介左喇

原帖由 fantracy 於 15-02-27 發表
我個b全人奶,個半月就自己介左喇
我都係。。。所以都係睇個b自己架喳

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊