跳至

首頁

尾頁

大宅

請問你哋有無幫 bb 剃頭,如果有係因咩原因 (老人家叫,想 bb 頭髮出得多 d 靚 d ... etc)?
幾時剃?
剃咗出頭髮係咪多咗同埋真係靚咗?(會唔會粗咗o架?)

大宅

原文章由 little-angie 於 08-6-6 20:57 發表
請問你哋有無幫 bb 剃頭,如果有係因咩原因 (老人家叫,想 bb 頭髮出得多 d 靚 d ... etc)?
幾時剃?
剃咗出頭髮係咪多咗同埋真係靚咗?(會唔會粗咗o架?) ...

我係表姐一路叫我幫桐桐剃

話會生得靚好多

結果.....我表姐呃左我...........

我唔覺得頭髮真係靚左....
http://hk.myblog.yahoo.com/avrilstories

大宅

原文章由 ~kiki~ 於 08-6-6 21:05 發表

我係表姐一路叫我幫桐桐剃

話會生得靚好多

結果.....我表姐呃左我...........

我唔覺得頭髮真係靚左....

你知我言言頭髮唔多,所以仲諗梗會唔會同佢剃咗會出得多d,你桐桐就一定唔驚小頭髮啦!睇嚟遲多d你可以同紮吓頭髮扮靚靚囉!不過桐桐d頭髮好黑,睇落去都好靚呀!

大宅

原文章由 little-angie 於 08-6-6 21:27 發表

你知我言言頭髮唔多,所以仲諗梗會唔會同佢剃咗會出得多d,你桐桐就一定唔驚小頭髮啦!睇嚟遲多d你可以同紮吓頭髮扮靚靚囉!不過桐桐d頭髮好黑,睇落去都好靚呀! ...

桐桐就咁睇就好似好靚~
不過一摸就好粗糙~
我同桐桐剃左兩次頭~
第二次後先覺得生快左咋
第一次剃完都係咩動靜都冇~

你同言言剃左幾耐呀~

http://hk.myblog.yahoo.com/avrilstories

大宅

原文章由 ~kiki~ 於 08-6-6 22:08 發表

桐桐就咁睇就好似好靚~
不過一摸就好粗糙~
我同桐桐剃左兩次頭~
第二次後先覺得生快左咋
第一次剃完都係咩動靜都冇~

你同言言剃左幾耐呀~ ...

原來剃咗兩次o架嘞!
我無同言言剃過呀!係佢兩個月大時自己掉髮咋!不過佢淨係掉咗前面 d 頭髮,成個地中海頭咁,呢家先慢慢生番前面 d 頭髮咋,所以佢 d 頭髮先咁短囉……

禁止訪問

醒目開學勳章

別墅

我剪o左一次,剃o左一次。

第一次因為好多頭泥,丟到成個秃嬰咁,又唔敢睇,驚整損佢個頭仔;就剪啦。跟住生d頭髮生到好唔整齊,d頭泥又丟晒,咁就剃喇,剃完生得好快同埋整齊d。^^
我們愛,因為神先愛我們。

複式洋房

樂樂係100日個陣剃左,
但我吾覺生得靚d,
不過d頭髮密左就真嘅...

男爵府

無呀,因為福豬都差不多甩到變光頭啦~~~無野好剃~~

民房

我有幫B仔剃頭, 不過就前面就無剃, 只係剃後面, 諗住可以留長佢, 同佢窄條邊

大宅

原文章由 little-angie 於 08-6-6 23:14 發表

原來剃咗兩次o架嘞!
我無同言言剃過呀!係佢兩個月大時自己掉髮咋!不過佢淨係掉咗前面 d 頭髮,成個地中海頭咁,呢家先慢慢生番前面 d 頭髮咋,所以佢 d 頭髮先咁短囉…… ...

little-angie
我佩濙又係好少髮咋~之前仲成個秋官頭咁...
佢老豆都想佢剃,但我又驚出返果d會好粗
因為我自己以前細個都過,而家係好粗呢

男爵府

完全冇剃, 你睇我blog度睇到諾諾細個都係咁少頭髮, 依家都ok呀~
因為c6有遺傳性脫髮, 唔敢同佢剃, 驚生唔返~

原文章由 little-angie 於 08-6-6 20:57 發表
幾時剃?
剃咗出頭髮係咪多咗同埋真係靚咗?(會唔會粗咗o架?) ...

大宅

No, I didn't.Because my daughter has so much hair that no need to has head shave. But I had give her a hair cut for few times caused by her hair grew too long and make her feel hot.mouth:

大宅

我尋日問過我媽咪,佢話我細個無剃過,不過我 d 頭髮都係好硬,所以好難打理,經過綜合咁多位同埋產前產後 d 媽媽o既意見,我諗我唔會同言言剃 lu,等佢順其自然啦!

首頁

尾頁

跳至