嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

18 months , 但請教食燕窩每天份量幾多呢? 如一湯匙OK嗎??????

有甚麽方法喂仔仔食燕窩?? 燉完佢死都唔食! help me
仔仔17 months 大,見佢重慘過食藥水.............

我試過以下方法都唔食,已經整到好碎.試過8次都浪費灑.
1) 燉完加入少許他喜愛的蜜糖
2) 加入粥
3) 加入糊

你地可否用攪拌机攪碎加入果汁內呢?????
or any comments????
pls help me.
thanks a lot!!!!!!!!!!!
該用戶已被刪除

Re: 有甚麽方法喂仔仔食燕窩?? 燉完佢死都唔食! help me

大宅

Re: 有甚麽方法喂仔仔食燕窩?? 燉完佢死都唔食! help me

Dear De'vilbbb

Thank you very much! I will try try

別墅

hi,
我個囡囡都係咁,所以唔勉強她,燕窩又唔係非食不可!

大宅

18 months , 但請教每天份量幾多呢? 如一湯匙OK嗎????

hello!!

將燕窩燉好用攪拌機攪碎然後,加入鮮果汁內他非常愛飲!

18 months , 但請教每天份量幾多呢? 如一湯匙OK嗎????

thank you!!!

伯爵府

Re: 18 months , 但請教每天份量幾多呢? 如一湯匙OK嗎????

我個囡囡每天都係食一湯匙既燕窩,OK架!
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

首頁

尾頁

跳至