夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有時睇到類似呢類訪問都覺得好奇 , 離左婚真係仲可以關係好好 , 咁點解要離婚 ?

https://www.youtube.com/watch?v=C4EegA-bBUQ

p.s. 我未結婚 , 純好奇問下 ..

大宅

回覆:amychan784 的帖子

做得訪問都唔係講真心話!

男爵府

咁又係

男爵府

好就唔會離婚啦

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

No la

珍珠宮

開心吸收勳章

amychan784 發表於 15-3-1 23:32
有時睇到類似呢類訪問都覺得好奇 , 離左婚真係仲可以關係好好 , 咁點解要離婚 ?

https://www.youtube.com/ ...

絕對可以,我朋友18歲時嫁人唔夠一年就離婚了,而男家家人直到現在仍然對我朋友好好...我朋友36歲再婚,而佢同前夫依然保持好朋友關係,而佢新任丈夫亦唔介意同朋友前夫做朋友,大家久唔久會見下面燒下嘢食飲下酒之類,新任丈夫亦唔介意我朋友同佢前夫傾電話見面食飯之類。

其實人到咗某個年紀都睇化㗎啦!
百花叢裡過,片葉不沾身。

公爵府

每個人既諗法同生活方式唔同。可能有D人夫妻之間和平分手,達成共識。

男爵府

引用:有時睇到類似呢類訪問都覺得好奇 , 離左婚

原帖由 amychan784 於 15-03-01 發表

哩個世界,無野無可能。
識唔到人係咁,或者自己做唔到,唔代表所有人都唔得。

瑪瑙宮

我相信有 D 會得, 不過我眼見包括我自己就無一對係.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:離左婚真係仲可以關係好好

我信有 我識既人都有一對係咁
每個人離婚既原因都唔同

大宅

我覺得可以。我同前夫離婚。我地一齊八年。向極度和平情況下分開。大家都無講過一句傷害大家既說話。
之後我有左bb。不過拎出世紙既時候先知要帶果封離婚証明。
我立即打比我前夫。佢飛返屋企再飛出黎拎比我。
到今日大家各有各家庭。但有咩事都會盡力幫。
我老公仲有我前夫電話號碼。

但我地都覺得當初分開係岩既。
因為我地而家都擁有一個開心既家。

男爵府

yoyo0811 發表於 15-3-2 15:59
我覺得可以。我同前夫離婚。我地一齊八年。向極度和平情況下分開。大家都無講過一句傷害大家既說話。
之後 ...

咁咩原因要分開 ?

大宅

回覆:amychan784 的帖子

因為婚後大家先發現大家完全夾唔到。
當初結婚既時候覺得相愛就可以。
但住落之後係夾唔到。
佢係飲紅酒。去清吧。講英文既人。
佢向外國讀完書返黎。
我就係讀得書小。土生土長香港人。
鐘意打機飲啤酒既人。
最後大家都因為唔知將來會點。
八年黎都唔敢生小朋友。

反而我地分開左之後。大家各有家庭。
佢個女同我個仔差不多年紀添。

而家大家既家庭都好開心。

男爵府

我好朋友都得。。。佢前夫有責任心,又錫個仔,錢俾到足。。。前夫已再婚,但朋友家中電器壞,佢一定到,有時只係唔適合做夫妻,未必要做仇人

侯爵府

引用:有時睇到類似呢類訪問都覺得好奇 , 離左婚

原帖由 amychan784 於 15-03-01 發表

未結婚唔知,但我同啲ex有成都做得返朋友,有2個係好老死,有咩事一定出手幫忙! 有一個分手後仲供我讀書到畢業!

大宅

我覺得如真係因了解而分開係可以keep番朋友關係,但我ex c6係有小三既情況下要同我分開,仲要一次又一次背叛我,我自問都係普通女人一個,我做唔到咁大方,一諗起佢多年黎既大話同對我既背叛,心中個股恨意難平,我明只有放低先會令自己好過d,我地有小朋友,所以要成日見,要係囝面前扮到無野係好辛苦,唔見又無可能

男爵府

可能一起時,大家有夫妻嘅責任,心裡收收埋埋。分開左返而舒袒左,咩都可以講返。有時只做朋友比做夫妻還好。

首頁

尾頁

跳至