懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

多到可以濕透成塊Kotex特長護墊,起初以為係滲尿,但持續必少少出黎咁,今日又比尋日多。朝早即刻去私家婦科度check, 佢話係分泌,而且照過胎水仍然好多,唔似穿羊水。但而家仲係keep 住咁有濕,換咗幾塊護墊了,有的擔心,我應該點做?大家有咩suggestions 比我呢?

大宅

回覆:37週超多分泌,如何分辨是否穿羊水?

Up
我都想知。同你一樣37w4d但最近多左分泌,剛剛底褲濕左成兩個五蚊咁大撻,但feel唔倒有野流出黎喎,都唔知係咪穿水,可唔可以捱到下星期二開刀呀

別墅

引用:多到可以濕透成塊Kotex特長護墊,起初以為

原帖由 conniegi 於 15-03-02 發表
多到可以濕透成塊Kotex特長護墊,起初以為係滲尿,但持續必少少出黎咁,今日又比尋日多。朝早即刻去私家婦 ...
我上胎都係咁,結35週生左,要醫生用鴨嘴check 清楚係咪漏羊水。就咁屙尿驗試紙唔準架

大宅

多到可以濕透成塊Kotex特長護墊,起初以為係滲尿,但持續必少少出黎咁,今日又比尋日多。朝早即刻去私家婦 ...
你幾多W?有懷疑或者入院check 下呀!

大宅

睇漏標題,系私家生定政府呀?

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Up我都想知。同你一樣37w4d但最近多左分泌

原帖由 map9183 於 15-04-08 發表
Up
我都想知。同你一樣37w4d但最近多左分泌,剛剛底褲濕左成兩個五蚊咁大撻,但feel唔倒有野流出黎喎,都唔 ...
37w2d同你一樣,多分泌,要用同換護墊,第一胎無經驗,怕唔識分係咪穿水...

大宅

各位jm.... 有無經驗分享?我宜家都係37週幾,呢兩日多左分泌,我38週會在私家開刀生,驚唔識分係泌羊水定係分泌

別墅

認識瑞士牛牛第一回

若懷疑穿水,盡快入院檢查穩陣D!

別墅

認識瑞士牛牛第一回

別墅

認識瑞士牛牛第一回

別墅

認識瑞士牛牛第一回

大宅

入左醫院check 了,真係滲羊水,啱啱BB出左世了!所以各位JM, 見分泌突然間多左,真係唔好掉以輕心呀

大宅

引用:入左醫院check 了,真係滲羊水,啱啱BB出左

原帖由 Pig仔亨 於 15-05-04 發表
入左醫院check 了,真係滲羊水,啱啱BB出左世了!所以各位JM, 見分泌突然間多左,真係唔好掉以輕心呀

...
恭喜!!羊水同平時d分泌有咩唔同?你之後有無陣痛?

大宅

tatababy123 發表於 15-5-4 00:31
我都想知!

侯爵府

BK Milk勳章

引用:入左醫院check 了,真係滲羊水,啱啱BB出左

...
恭喜晒

男爵府

引用:入左醫院check+了,真係滲羊水,啱啱BB出左

...
Congratulations

大宅

引用:Quote:原帖由+Pig仔亨+於+15-05-04+發表入

原帖由 tatababy123 於 15-05-04 發表
羊水比平時嘅分泌仲稀,我摸過上手,要捽一陣先會笠笠地。同埋去完小便,要抺幾次先抺得乾淨。平時啲分泌會有小小黃色,但我今次滲出黎係好透明的。

其實一入e院,姑娘見我仲用到護墊未洗用M巾,都覺得可能唔係羊水,點知一落試紙check.., 就話係羊水。跟住姑娘同我用儀器check 宮縮,話原來都幾密,只不過我唔覺得好痛。

仲有,其實早幾日先照過bb, bb仲未落盤嘅,仲有我個肚都仲係陀得好高的,我又係第一胎。所以我原本都以為未生得住。點知bb咁想見我,早左兩個幾星期見我

別墅

Pig仔亨 發表於 15-5-4 00:23

...
Congratulations

大宅

引用:Quote:原帖由 tatababy123 於 15-05-04 發

羊水比平時嘅分泌仲稀,我摸過上手,要捽一陣先會笠笠地。同埋去完小便,要抺幾次先抺得乾淨。平時啲分泌會 ...
Wow...我。。依幾日都好似你講到咁。。。希望我捱多幾日至1星期la!!

大宅

引用:Quote:原帖由+Pig仔亨+於+15-05-04+發表羊

原帖由 Tong311 於 15-05-09 發表
Wow...我。。依幾日都好似你講到咁。。。希望我捱多幾日至1星期la!!
唔好等喇, check 左先啦。我宜家諗返先識驚,後來醫生同我講,其實可以幾大件事,因為我唔知係幾時穿左羊水,阿B一出世就要驗血驗發炎指數,因為有可能阿B無左羊水保䕶好耐,已經受感染。最終阿B發炎指數高,要打左幾日消炎藥先出得院。好彩無咩大感染,如果唔係就大大wok

首頁

尾頁

跳至