親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

洋房

有無人試過帶一歲bb去澳門呀

有無人試過帶一歲bb去澳門呀
街道行人路係咪好窄及方唔方便帶埋bb手推車行街呢
食水方面, 去酒店倒熱水俾奶粉bb飲? d水乾唔乾淨?
一歲bb係咪要買船票? 有無試過俾人查到bb一歲啦要買飛?
我有回港証需唔需要帶埋(出世紙副本可以嗎)
謝謝!

別墅

Re: 有無人試過帶一歲bb去澳門呀

三年前我就帶了囡囡去澳門, 我們沒有帶bb手推車行街. 因為我們一行十二人, 三個賓妹. 所以沒有帶.

食水方面, 去酒店倒熱水俾奶粉bb飲? d水乾唔乾淨?
>>>>食水ok, 自己當然要帶熱水壺(出街用), 蒸餾水+酒店熱水開奶.

>>>>好似沒有, 因為太耐唔係好記得.

>>>>我兩樣都有帶, 但係我發覺只係需用回港証. 不過帶定好d.

不過我個囡在去程時就臨落船時嘔吐, 搞倒我成身都係. bb沒有暈船浪的藥, 只有令bb瞓覺 (資料來源於家庭醫生)

我今個月尾都會去澳門, 我地想住Westin Relax 吓, 現在用Compass Visa, Package 有九折 (但不包船票)

Snake

侯爵府

我們沒有帶bb手推車行街. 因為我們都是同賓妹一齊去, 所以沒有帶bb手推車

>> 兩歲以上才要買船票

>> 我帶了回港証和身分證 (小囡的), 無帶出世紙

侯爵府

>> 兩歲以上才要買船票

>> 我帶了回港証和身分證, 無帶出世紙

複式洋房

票 價 以 港 幣 計 算 並 已 包 括 離 境 稅 及 服 務 費 。
小 童 年 滿 一 歲 必 須 購 買 船 票 。
香 港 <=> 澳 門 航 線 :
假 日 票 價 適 用 於 香 港 及 澳 門 公 眾 假 期
長 者 ( 60 歲 或 以 上 ) 及小 童 ( 12 歲 以 下 ) 每 程 可 享 有 港 幣 $15 折 扣 優 惠
澳 門 居 民 可 享 有 票 價 優 惠 ( 澳 門 特 別 行 政 區 永 久 / 非 永 居 民 身 份 證 持 有 人 )

http://www.turbojet.com.hk/turbojet_sailing_chtrev.htm

首頁

尾頁

跳至