跳至

首頁

尾頁

別墅

我小b由11個月大到而家差唔多17個月大, 半年嚟都無重過, 一直都係10.5kg左右, 不過就高咗好多, 家陣有成85cm左右. 你哋bb呢?

大宅

原文章由 bonniec2000 於 08-6-10 00:05 發表
我小b由11個月大到而家差唔多17個月大, 半年嚟都無重過, 一直都係10.5kg左右, 不過就高咗好多, 家陣有成85cm左右. 你哋bb呢?

我阿b都差唔多, 10.5kg無重好耐, 不過就好矮~76cm (事關佢似我C6)

martse

男爵府

I don't know, my son is around 24 lbs and I measure for few week ago, he is around 83cm!
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

侯爵府

2024年龍年勳章

My daughter has around 25 lbs, 80 cms long

大宅

原文章由 jadepearl 於 08-6-10 14:08 發表
My daughter has around 25 lbs, 80 cms long

你地d囡囡咁高, 我個仔第日點算

martse

男爵府

我個仔3個星期前度高, 80CM, 體重27LBS

複式洋房

My son has around 23 lbs, 83 cms tall (un un chai)

大家睇吓穎言BB的生活點滴
http://hk.myblog.yahoo.com/annkaybaby

大宅

回覆 #1 annkay 的文章

睛睛b,,80cm..22磅

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章

我個 be 仲係 7x,未到8x 呀,點好…

大宅

原文章由 KelS 於 08-6-11 16:44 發表
我個 be 仲係 7x,未到8x 呀,點好…

有我阿be陪你

martse

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

你地d阿b好勁 ..
我隻火柴思思得 72cm 高, 17lb 咋 ..
年頭到而家無重過喇 ..

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 zoesychan 於 08-6-11 17:45 發表
你地d阿b好勁 ..
我隻火柴思思得 72cm 高, 17lb 咋 ..
年頭到而家無重過喇 ..

22lbs,79cm not very heavy!

別墅

My son is only 22-24lbs for a few months.
He is only 78cm!

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我大隻妙 82CM高...27LBS..但我近排覺得佢好似重左..

[ 本文章最後由 家家公主 於 08-6-13 22:28 編輯 ]
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

男爵府

WA KAKA, 你同謙謙真係"不相百仲".....

原文章由 家家公主 於 08-6-13 22:26 發表
我大隻妙 82CM高...27LBS..但我近排覺得佢好似重左..

複式洋房

我真係好担心呀, 我個囡好擦得但唔吸收, 依家先得21.5lb 同75cm高ja

男爵府

浩霖b都係由11個月20磅到依家17個月都係得23磅,不過就高咗好多
原文章由 bonniec2000 於 08-6-10 00:05 發表

首頁

尾頁

跳至