家事百科

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

放 D 咩係鞋櫃吸味?

有冇 D 又可吸味又可防止發霉?
愛 我 就 別 傷 害 我

大宅

Re: 放 D 咩係鞋櫃吸味?

Jusco 十元店有一罐裝的炭, 話可以吸味同水氣, 可放在closet及鞋櫃, 可用半年.

男爵府

睇大發現,佢話放卷廁紙就會吸走d味.你都試下呀~~

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

廁紙都得?

珍珠宮

Mao 寫道:
Jusco 十元店有一罐裝的炭, 話可以吸味同水氣, 可放在closet及鞋櫃, 可用半年.

你講既罐裝的炭,係咪Jusco 先有,其他地方有冇架?

thx

大宅

kitwong, sorry, 我唔係成日行街, 不知除jusco外哪裡有得賣, 若其他人知道, 煩請報料.

複式洋房

Can I have the brand name of the 炭 that you are talking about, I can't find it! Thanks
[img align=left]http://www.snoopy.com/comics/peanuts/meet_the_gang/images/gang_all.gif[/img]

大宅

噢, 個牌子係日文字, 我係荃灣jusco 十元店 cashier檯上見到的順便買, 個包裝是圓形的, 比一罐汽水較肥一些, 或者你問問店員 :-x

我老公話其實燒烤的炭也可吸味同水氣, 不過無佢呢d包裝同乾淨, 你信唔信?

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

等我有時間去睇下先,thx!

珍珠宮

早兩日我去左買,但我買錯左 :-( ,個包裝係四四方方,唔係圓形,唔知一唔一樣既呢?

用左兩日,好似仲有味咁!

首頁

尾頁

跳至