烹飪搵食

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

由於擔心安全問題,一直淘開嘢都堅持唔淘電器,但今次真係要破戒喇…佢擁有六條發熱缐,兩個感温探頭,電子埪温,雙層爐門,最重要佢有發酵功能(30-60度)…尋日試咗機…爐温超準呀…!

男爵府

好媽媽勳章

回覆:膽粗粗喺淘寶淘咗個忠臣牌HBB-X6焗爐

雙盒+發泡膠包裝非常穩妥,但運費又變相貴咗…買機仲送咗本烘焙書又可以多本書睇吓。

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

唔錯啦!單係電子溫控就已經值得玩啦,如果配埋M型發熱線就更好了。

侯爵府

幾錢

男爵府

好媽媽勳章

引用:唔錯啦!單係電子溫控就已經值得玩啦,如果

原帖由 kenstin 於 15-03-05 發表
唔錯啦!單係電子溫控就已經值得玩啦,如果配埋M型發熱線就更好了。 ...
就係見佢電子控温價錢又唔貴,所以先買嚟玩吓,佢雖然唔係M 型發熱缐,但佢果六條發熱缐都好掂,有谷友買咗試用話火力好平均,我尋晚拆完太夜只係試咗爐温未有機會試整嘢食,所以仲未知佢平唔平均,但見佢上下都有感温頭,應該温度控制方面唔錯。

男爵府

好媽媽勳章

ckat 發表於 15-3-5 11:24
幾錢
RMB468 + 運費RMB174送到屋企 ( 已包括送住宅費用)...由於賣家直接用EMS寄香港要收我RMB280 +HKD30, 所以我係先寄去集運再轉寄香港.

http://detail.tmall.com/item.htm?id=41957186443&spm=a1z09.2.9.26.CuXeLl&_u=510a8tp4a1d2

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

根據我經驗,越多發熱線越容易出現偏差,所謂多隻香爐多隻鬼,買焗爐好講彩數,偏差少已經執到了,偏差大唯有慢慢適應啦,電子溫控組件閑閑地200幾元,還要雙控添,同機械式溫控成本只要10零20蚊相比,點計都抵。

男爵府

好媽媽勳章

回覆 kenstin 的帖子

好LIKE你果句...多隻香爐多隻鬼呀...等我今晚返去試o下呢6隻小鬼有無唔聽話先...

大宅

我都剛淘咗!等貨到!

侯爵府

好媽媽勳章

紫色好靚呀

[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

紫色

複式洋房

多謝介紹,但電壓ok?

珍珠宮

已收藏呢個帖,整多啲嘢食上黎分享呀

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

男爵府

好媽媽勳章

引用:我都剛淘咗!等貨到!

原帖由 starfishting 於 15-03-08 發表
我都剛淘咗!等貨到!
你係咪寄去集運再轉寄香港?

男爵府

好媽媽勳章

引用:多謝介紹,但電壓ok

原帖由 iriscsl 於 15-03-08 發表
多謝介紹,但電壓ok?
電壓同香港一樣,只係插頭唔同,我就買咗個萬用插搞掂,我見有啲谷友就自己換咗個三腳插頭。

男爵府

好媽媽勳章

引用:已收藏呢個帖,整多啲嘢食上黎分享呀

原帖由 ipodbaby_123 於 15-03-08 發表
已收藏呢個帖,整多啲嘢食上黎分享呀
上星期試咗兩次焗包不過唔記得影相

男爵府

好媽媽勳章

回覆:hinhin.mami 的帖子

上星期試咗兩次焗包仲用埋佢個發酵功能,始终低温30度對焗爐嚟講真係有啲難度,但自己變通吓加兩個焗盆同半濕毛巾,咁就keep 住最高只係去到32度…都可接受…而二發調到35度放杯水喺盆底,焗盆上放半濕毛巾,呢個温度就keep 到長時間 34-35度…發酵功能呢part ,至於焗包,顏色都幾平均,唔需要焗到一半轉盆…惟一一樣唔滿意就係焗盆太细搞到啲包好似擠迫户咁,好彩之前淘咗個大焗盆,試過放入去fit 晒,咁就解決咗擠迫戶問題

珍珠宮

引用:上星期試咗兩次焗包仲用埋佢個發酵功能,始

原帖由 hinhin.mami 於 15-03-09 發表
上星期試咗兩次焗包仲用埋佢個發酵功能,始终低温30度對焗爐嚟講真係有啲難度,但自己變通吓加兩個焗盆同半 ...
有個好爐,整嘢食真係得心應手。

我唔太明白,咁佢個發酵功能既溫度係咪過高,所以要放杯水同濕毛巾?

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

引用:由於擔心安全問題,一直淘開嘢都堅持唔淘電

原帖由 hinhin.mami 於 15-03-05 發表
由於擔心安全問題,一直淘開嘢都堅持唔淘電器,但今次真係要破戒喇…佢擁有六條發熱缐,兩個感温探頭,電子 ...
我都係用呢個爐,不過新手出品—般!

大宅

回覆:hinhin.mami 的帖子

係呀!我一向都有淘嘢,揾番用開的集運。

首頁
12345...11

尾頁

跳至