美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

relvon coloustay粉底液好? 180 begie sand or 200 nude先係自然色呢?

水晶宮

回覆:relvon coloustay粉底液好用

好厚妝感,但防汗防油勁,好long lasting...

男爵府

大宅

引用:relvon+coloustay粉底液好用?+180+begie+sa

原帖由 baby33 於 15-03-06 發表
relvon coloustay粉底液好用? 180 begie sand or 200 nude先係自然色呢?
我覺得好好用,遮瑕好又保濕,我用180.
好自然!正

複式洋房

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

上年夏天差唔多日日用佢

大宅

引用:relvon coloustay粉底液好用

原帖由 baby33 於 15-03-06 發表
relvon coloustay粉底液好用? 180 begie sand or 200 nude先係自然色呢?
我都覺得幾好,剛試用,仲好過sofina, 我用sand beige

男爵府

180 begie sand 色,我試上手有少少黄, 搽上面自然嗎?

大宅

回覆:relvon coloustay粉底液好用?

遮暇好唔得喎!jm們冇乜嘢要遮嗎?

公爵府

我覺得150 buff 和 180 sand beige 偏黃, 200 nude 又較我膚色白了一點, 所以便選擇了 240 medium beige。

公爵府

好媽媽勳章

幾銀呀?

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:relvon coloustay粉底液好用?

我都想買呢隻試,有用過的JM們可否再分享多少少?

別墅

180 偏, 200 又較?

子爵府

引用:我都想買呢隻試,有用過的JM們可否再分享多

原帖由 fskaren2002 於 15-03-11 發表
我都想買呢隻試,有用過的JM們可否再分享多少少?
我夏天會用尼隻 好岩油性皮膚用,如果乾性皮膚用可能要加強保濕,全日都唔甩好持久,用掃上會無咁厚~平時我粉底用最白果隻色,尼隻揀150~

公爵府

minnie04 發表於 15-3-11 12:48
180 偏黃, 200 又較白?
其實係同自己膚色比較
150 同 180 d 色系偏黃, 200 同 240 色系偏肉色, 而我自己本身膚色較一般人深色, 如果用 200 好明顯會白o左, 用 240 剛好

我用開 ysl Le Teint Touche Eclat BD30 , 由於 ysl BD30 偏黃, 所以我先轉用 dior forever 020
我買colorstay 時, 係o拎住我自己支 dior forever 020, 同 ysl BD30, 吱出o黎去對比 colorstay 150, 180, 200, 240, 結果 colorstay 240 同
dior forever 020 最接近, 所以買o左 240

公爵府

上面係 colourstay 240
下面係 Dior 020

公爵府

首頁

尾頁

跳至