論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

覺唔覺得而家d工人態度好囂張?

大宅

Re: 覺唔覺得而家d工人態度好囂張?

妳個工人係博妳炒緊呀.好似我以前個工人咁.後來我炒左佢先知,原來佢已經同佢既朋友講博我炒.博左成個幾月,我先至炒佢.妳話工人幾衰.

伯爵府

你工人係咪搏炒??
唔可以由得佢, 日間偷懶我唔理, 夜晚 no way......

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

我個工人博我炒,係因為我家有兩個小朋友;多野做嘛.而且佢又唔滿意一個月只放兩日比佢.佢深信佢中文好叻,所以一定搵到老板請佢所以咪博我炒.
好彩,炒左佢再返黎佢都要重頭還錢比agent.所以都幾心涼.

別墅

so bad

大宅

呢啲情形,多出自印印身上,因為佢哋大多以為自己好醒,其實蠢過隻豬,受人擺弄,同時佢哋都以為識廣東話就掂架喇,我以前interview過一啲印印,佢哋除左識講廣東話之外,就十問九唔識,或未做過,年紀又大,仲想做正價印印,真可笑.

水晶宮

香港愈來愈多外傭, 佢地o既勢力就愈來愈大.

而且, 我地又要返工, 只留番d老人家同小朋友在家, 家傭就冇王管, 有咁多時間在家同d鄉里溝通, 夾計整蠱我地話都冇咁易.

尤其o個d在香港做o左幾年o野, 單身, 儲了點錢, 以為唔洗憂, 賺錢買花帶(my maid!), 鍾意就做, 唔鍾意就唔做, 想佢為錢看而完全服從我地都幾難.

侯爵府

ballpen

不單止印印, bun bun都會架. 好多年前, 我比阿女的保姆玩到殘, 星期五同我講不幫我湊阿女, 叫我下星期一不好帶阿女返去佢到, 我唯有即刻搵現成工人, 果時不知點解不去搵印印, 就去搵bun bun.

個bun bun interview果時, 已經好串, 我個女果時已經8, 9個月大, 但係佢同我講, 湊bb好幸苦wor, 晚上無mug時間訓覺, 所以日頭, bb訓覺時, 佢都要訓覺, 9:00p.m.之後, 不好搵佢做野wor.

幾巴閉! 我未成全佢lor, 等佢無人請, 返鄉下甘甘抖.

大宅

hinhinmummy,

你米好彩囉,interview時,隻賓賓已表露無遺(因為佢實際上就係一隻豬),我仲慘啦,interview時,隻賓賓就咩都話得,請左後就懶過隻豬(因為佢係一隻豬精).

已刪除用户

別墅

any remedies?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至