自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

男爵府

引用:回覆+小艾美+的帖子如果佢唔係次次都做spa

原帖由 大笑姑娘 於 15-03-07 發表
回覆 小艾美 的帖子

如果佢唔係次次都做spa成個鐘,我都唔會咁限佢!我用電爐,期期電費$2000,屋企2大b1工人, ...
將民bill比你C6找數

禁止訪問

引用:其實我都覺你harsh,講真水費,煤氣費值幾

男爵府

我都係俾佢洗衣機洗自己衫
但UNDER要手洗!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:好驚,我工人屈我虐待佢(少少長....)

未睇哂全部回覆,但一句講哂,呢個菲姐炒得。

,

公爵府

引用:我c6話我harsh,話我唔應該叫佢早d起身沖涼,

我c6話我harsh,話我唔應該叫佢早d起身沖涼,人地放假有權訓耐d....
話如果佢對個仔唔好你點算?
個工人都真係幾浪費喎,但覺得管唔到太多,你哋番咗工,佢沖幾耐都管唔到啦!
另外,你c6都唔係幫佢嘅,只係講事實,人哋放假,幾點起身唔應該管佢了,雖然成件事加埋一齊,你有你道理。但工人只會講對自己有利的事,咁就\"舌\"章了。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 samantha392 於 15-03-07 發

原帖由 happyday5hk 於 15-03-07 發表
你有用工人嗎?做你工人真幸福!一個月只係水電多三幾百,其他油鹽米呢?樣樣多三幾百,你估個個請工人真系 ...
咪係

好怕D人話,「有$請工人唔爭在」

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

我都接受唔到沖成個鐘..d人係咪唔洗交水電煤唔知價?唔洗錢理得佢沖成年啊...

男爵府

回覆 piv 的帖子

我可以唔俾佢一早沖兩次,我地屋企冇人係沖兩次!難道佢一日沖10次我也要entertain佢??

我俾佢沖ok,但叫佢早d起身沖,9點前也過份?我叫佢5am起身就過份姐!同埋佢可以唔沖ga ma...
我唔俾佢去大小便就話唔人道姐!
同埋我冇唔俾佢用熱水沖,佢咁講,好唔負責.
一陣話我唔俾野佢食咁點呀?

唔係佢想點就點架!
我返工夠唔想只坐係office我夠想行黎行去,咁得唔得丫?

希望你明白

大宅

比我會要佢比返電費差額,如請佢之前$600,咁依定要$2000的話要佢比返$1000。

伯爵府

引用:好唔開心,俾工人向我c6冤枉我虐待佢!我老公

好唔開心,俾工人向我c6冤枉我虐待佢!我老公仲要幫佢.(少少長 ...

琥珀宮

引用:+本帖最後由+大笑姑娘+於+15-3-7+13:47+編

好唔開心,俾工人向我c6冤枉我虐待佢!我老公仲要幫佢.(少少長 ...
沖涼一小時確實過份,但只可以不停話佢,佢唔聽都無乎,除非炒佢!

不過你要求佢休息日幾點前起身沖涼,呢個要求真係唔合理,講出黎比人聽輸硬!

你應該在你老公面前,再明確同工人講,天氣冷要用熱水沖涼唔好冷病,另外你們非常不滿佢沖涼時間太長浪費水及阻礙他人使用洗手間,要求佢改善!

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

咁煩我唔會再用佢, 沖一個鐘我真係接受唔到
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

沖成個鐘仲要熱水

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 happyday5hk 於 15-03-07 發

原帖由 kc_01k 於 15-03-07 發表
咪係

好怕D人話,「有$請工人唔爭在」
我都好怕人講\"請得工人就預左\"
我請工人係預左佢幫我手,唔係帶問題比我,
可以預左多個人用多左,但唔預佢無理地浪費架嘛~ 我工人一起身開個大就用我2/3卷廁紙(半夜我去廁所嗰陣新開架), 地球先生真係多得佢唔少

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

好似我第一個工人,又係為左一句,叫無虐待我女,我成日驚下一個更衰,唔敢抄!見佢越做越求其,不會點理阿女,但又係嗰句,叫無虐待我女,終於2年完約,走後我發覺被偷嘢同欠$!而下一個工人,好到不得了!好後悔,當年拖住唔早早抄第一個!!

禁止訪問

引用:回覆+sky_blue618+的帖子我決家今晚同佢傾!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

1) 炒得, 當你無到.

2) 無第二個女人可對自己老公喊, 呻. 而隻佬仲唔幫你. 當唔當你係老婆?

男爵府

回覆:大笑姑娘 的帖子

唔該炒咗佢,記得list埋借財仔呀~叫佢返菲律賓

伯爵府

虎到金來勳章

引用:回覆 piv 的帖子我可以唔俾佢一早沖兩次,我

回覆 piv 的帖子

我可以唔俾佢一早沖兩次,我地屋企冇人係沖兩次!難道佢一日沖10次我也要entertain佢??
我朋友之前個菲傭,放水浸浴,佢老婆慶慶地,將水費單同煤氣費單,貼係厠所門口,最好有佢黎之前個張,仲要大大個圈,圈低佢,最她兌換埋披索係幾錢,等佢知發生咩事!!!

我朋友老婆話,佢貼完,個工人收斂左,無再浸浴,不過,你要keep住做,因為幾個月後又黎!!!

珍珠宮

我接受唔到有人日日沖一個鐘涼……
我覺得樓主冇問題 。

首頁
34567...11

尾頁

跳至