跳至

首頁

尾頁

別墅

Skill assessment 回覆顧問公司,因為大學學科與現在工種不同,結果係negative ?!

上訢中:因相關工作經驗已有8年

大家有冇意見?少許不安中

伯爵府

Canada?

別墅

回覆:技術移民:工種與學力不相稱

澳洲呀

大宅

引用:Skill assessment 回覆顧問公司,因為大學

原帖由 MHW 於 15-03-09 發表
Skill assessment 回覆顧問公司,因為大學學科與現在工種不同,結果係negative ?!

上訢中:因相關工作經驗 ...
咁你係個工作種類係個list裡面,定degree係個list裡面?
例如你讀engin,但工作唔係同engin有關,咁就唔得。又話者你工作同engin有關,但你冇相關degree又係唔得。

別墅

平時BK主要講要有on list 的工作經驗多⋯⋯希望上訢到⋯agent話都有咁嘅case,又叫我放心⋯⋯。等多一個月

別墅

回覆 MHW 的帖子

Hi,

我同你個CASE一樣都係outcome negative, agent個幫我問下點攪,想問下你有上訴結果未?同埋你用邊間AGENT?

大宅

想問下最後你點算

複式洋房

Which occupation ? Some of them accept RPL (recognition of prior learning)

首頁

尾頁

跳至