懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

頭暈,作嘔,好倦????

好唔舒服呀????你地大肚時會唔會呀

子爵府

Re: 頭暈,作嘔,好倦????

珊瑚宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我現在有了2個月, 我就冇嘜嘔, 但係我就時常都覺得好倦,
我試過返工的時候, 倦到要入洗手間瞓一陣, 所以我一放假,
在屋企勁瞓, 這樣我都已經覺得好辛苦.

大宅

我都係有左兩個月(第二胎),好倦好倦,好在公司得我一個人,可以係sofa訓覺........但返到屋企就冇得訓,因要同亞仔玩.....

珊瑚宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

珊瑚宮

bebe_c,
我都是第二胎, 我又係返咗工要同個囡玩, 不過我個囡平時
在我媽咪屋企瞓, 我放假先會帶個囡返屋企, 所以我就可以
早D休息, 唔係我諗都幾辛苦, 我駝第一胎都冇這樣的反應,
重好舒服, 點不知這胎變成........咁.

大宅

又令我回憶起陀仔的日子了.......
作嘔......無.....因為都唔無胃口食任何野,好記得朝早淨食1條腸粉,一直到夜晚都唔想食,這些日子維持了3-4個月,所以都輕了10磅。
好倦? 係架,所以行街都要抖幾次架。
頭暈? 想起都辛苦呀:-( ,雖然未陀仔之前都有,但陀仔後個種暈又係另一回事,真係好唔同,真係好辛苦,好清楚記得有晚暈得好厲害,個頭漲下漲下得好緊要,根本無法入睡,我也因此喊了出來 - 點解要我咁辛苦? 好想仔仔快d出世。
慶幸這些日子不是跟足'全程',大概5個月便漸漸消失,往後的日子又係另一種新的感覺,好enjoy,好回味,那時又不想仔仔出來,好想他跟我久一些.....,每當一想到他將要出世,我又忍不住哭了,真

別墅

我現在有咗七個月..咁耐以來都無乜嘔,只係嘔過兩次(嗰兩次係食了甜酸魚..食咗之後嘔咗一次,唔信..第二日再食埋d餘下的魚..點知就係咁再嘔過...兩次就咁嚟...之後食乜..都無再嘔了...) 反胃? 都有既..但就真係唔多囉....倦 ? 一時時啦.但最鬼倦都係頭三個月.之後可能亞仔好肚餓,成日都要起床食嘢.

大宅

希望快d過三個月可以舒服d

首頁

尾頁

跳至