美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2020勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

腳底有好多死皮同"枕", 唔敢著涼鞋, help!!

用浮水石都磨唔去d死厚皮既? 有冇方法同產品可介紹給我?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

侯爵府

Re: 腳底有好多死皮同"枕", 唔敢著涼鞋, help!!

有D修腳骨店的PACKAGE是連去死皮
我見佢地將D死皮一舊舊好似老泥咁整出黎
勁呀
不過就要成200幾啦

大宅

2020勳章

Re: 腳底有好多死皮同"枕", 唔敢著涼鞋, help!!

GIANT

我有修腳習慣, 係上海師父黎的
一個月度修一次(批腳皮)
大約200左右

呢個問題又係令我好煩惱
師父話我腳汗大, 會有多d厚皮
我以前細個成日通山跑, 都有d關係

大宅

dear小白
咁我想問下你講果個上海師傅係係邊度架!
我好想去修下隻腳但又唔知邊度有!
夏天到勒,好想快d整返靚對腳!!
pls pm to me!!
thanks a lot!!

男爵府

小白427

I want the info too - pls pm me! Tkx

:-D :-D :-D :-D

大宅

有d髮型屋內有修甲亞姐幫人收腳架, 約150元, 你可以試下, 包刨腳皮同收腳甲.

民房

有隻藥膏你可以試下, 我都係好多死皮, 磨佢都係治標jar

SEAKA , 藥房一定有, 約$45 , 我搽左1支已經好左, 家下隻腳前所未有咁靚^0^

夜晚沖完涼, 即刻用紙巾印乾隻腳板,然後0即落手板度搽哂成隻腳板, 初時可以搽厚D, 跟住照著番拖鞋。係有D滑SAN SAN既感覺, 習慣下就OK GA LA

洋房

要憸, 唔嚴遠,
去深圳羅湖商業城...
$30 連修手修腳磨死皮.
不過....時間加車費,
你地諗la...

子爵府

我亞媽嗰陣去加拿大買咗個火山石俾我磨腳邊既死皮,雖則唔係一次磨走哂,要幾次先得,但係都幾乾淨,每次磨嗰陣,用會先用較熱既水浸一浸腳,等啲硬皮軟化番先,然後再用舊火山石邊浸腳邊磨走啲死皮,都幾得架~!無記錯以前响bodyshop有得賣,依家就真係唔知,maybe响citysuper嗰啲地方可能有得賣...你都可以留意吓...

水晶宮

2020勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

謝謝各位的回覆, 深圳方面我就唔會試喇, 雖然平、靚、正, 不過始終信唔過大陸的衛生, 就正如之前俾香港記者”kit”發d足浴, 客人走了就求祈把藥水放在一旁, 有新客人來就”番熱”, 好唔合衛生, 而且我有朋友上去修腳, 點知不幸被那師傅”pei”損了少許, 傷勢就真係好輕, 不過之後佢就有了香港腳(另一隻腳冇喎!), 妳知啦, 香港腳雖然不是甚麼絕症, 但好難會斷尾, 好麻煩的, 到時就仲肉酸過滿腳死皮喇。可況好彩就香港腳, 唔好彩的話…… 所以怕怕, 費事因少失大, 後悔莫及。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

yes!我朋友貪得意上深圳修甲,點知一次就惹左灰甲.真係得不償失 :-(

大宅

有 d 屈x氏都有腳部護理

首頁

尾頁

跳至