潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

洋房

我今日去左 JDC, 真係好失望...

我今日終於去左啦...真係好失望呀..
起初以為係 bv.blu o甘上o下, 點知入到去, 發現原來佢大部份都係葵涌 Plaza 既貨式... 先講其中一對 shoes, 尖頭有蘋果綠色同埋粉紅色, 佢既 Price 係 HK$369, 但係係 Kwai Chung Plaza 買既係 HK$299 再 8 折, 同一個Brand ah...
And then 佢有一對"人字拖" , Price 唔記得, But 係 Kwai Chung Plaza 好多間都係買 HK$250.
再講 One-piece dress, 佢有一類吊帶 dress, 要成HK$438, 但係 Kwai Chung Plaza 只係HK$300-350, 我之前買左一條, 一模一樣..
我後來問 Sales, 佢地o的款係唔係自家做, 佢話係呀...
如果你地係佢既 Fans, 就小心o的la...
佢有o的貨, 同另外一間 "it" 既 Boutique, 好多都一樣, 但係 Price 就有o的唔同, 唔通係同一間...

:lalala: :lalala: :lalala: :lalala: :lalala:

複式洋房

Re: 我今日去左 JDC, 真係好失望...

Hellokittycat'
佢的貨分2條line,如果嘜頭寫Ju's就是自己廠做,好多時抄外國名牌款,自己改少少。個老闆女成日買好多名牌,例如Agnes X, Marnx, Miuxxx等,然後copy個紙樣loh!
另外佢地都會入韓國貨或本地稍為高價少少的牌子,但就唔用Ju's而保留番其他貨的嘜頭。
正如我之前post過,我本來係佢地熟客,但見佢地d款年年換湯不換藥,而且d價越mark越高,直情當我地傻

洋房

jujuma,

我完全 agree ah, 你估佢真係當我地傻咩, 有部份入o的韓國貨 , and then mark 高個 Price..實在太過份啦....
而 Pit 呢間Shop, 我剩係知係 Shatin New Town Plaza 有呀....
:lalala: :lalala: :lalala: :lalala: :lalala:

伯爵府

Hellokittycat

Sorry!:-(還推介你去,我好少行外面店只在銅鑼灣行。所以不知,但我都是只買他們自己推出Ju's那些。一年買幾件精品。 :-P

Pet Society Email : [email protected]
Login Name : Wensi
Pet Name : Sweet

子爵府

Thanks for your info. 我都好似wensi 咁, 間中去look look, 因住得遠, 好小去Kwai chung plaza. 真係唔知價及行情...thank you 報料,

大宅

哎呀, 我都唔知道喎!~~ 因為我都係多數在銅鑼灣&尖沙咀shopping架!~ 多謝報料!!~

JDC 同 bv.blu 完全唔同style架~~~
我都係jdc的vip memeber黎架, 不過唔係成日行, 耐耐去行o下!~ 有時去到, 係完全無野睇得上眼, 但有時就一買就買4,5件!~

學jujuma話齋, "Ju's就是自己廠做,好多時抄外國名牌款,自己改少少"!
有時, 佢有D款真係好"得"架!!~ 睇落唔似400蚊囉, 所以果D款都幾"抵"賣呀, 著起黎好fit, 又幾好睇, 都幾"呃得到人"嘛!~

講開又講.... 我早幾個星期去馬來西亞一個叫Mega Mall的商場, 見到一間shop D衫幾靚 (唔記得叫咩名), 點知睇睇o下, 咦, 有兩條裙我都有喎, 仲有幾條熟口熟面, 記得自己試穿過添, 就係JDC果度喇!~ 可能大家某d"貨源"係一樣!~ 不過佢標價仲高過jdc呀, 好似 (唔係好記得)大約hk$600以上!~

Hellokittycat:
你話Kwai Chung Plaza "只係HK$300-350, 我之前買左一條, 一模一樣..", 係邊間shop呀? (名&地址), 等我有時間都走去八八先!~~~

洋房

wensi 寫道:

Sorry!:-(還推介你去,我好少行外面店只在銅鑼灣行。所以不知,但我都是只買他們自己推出Ju's那些。一年買幾件精品。 :-P

Wensi,

唔緊要啦, 我都係順路去 BV.BLU 度攞番條牛仔褲, 至路過, 如果我唔去, 又點可以報料俾你聽ah....

洋房

Pooh_Pooh ,

我都唔記得呀... 因為已經係一個月前既事啦, 係路過, 覺得靚, 所以就買左ah..
應該係 Kwai Chung Plaza 2/F...

複式洋房

請問JDC在那裡?我成日見人拎佢的袋.

伯爵府

h20471120

JDC地址:羅素街 7/11旁邊 ,時代廣場對面。好易找 !T25758805
Pet Society Email : [email protected]
Login Name : Wensi
Pet Name : Sweet

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Hellokittycat:How can I get there Kwan Chung Plaza?
I also want to have a look...plaza I /II?
Thank you!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題