興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無廣州書城九折咭可以借我?

唔好意思,請問有無廣州書城九折咭可以借我?我會係五月份最後的一個星期內上廣州買書,食o野.雖則,買滿$500會有九折咭,而我一定超過$500,但如果有咭在手,起碼頭$500我先慳$50.(慳到的錢,我就買書回饋借咭比我的媽咪啦!)
唔該先.

大宅

Re: 有無廣州書城九折咭可以借我?

我就沒有九折咭, 不過五月底都要上廣州, anyone can help?
:-D :-D :-D :-D

大宅

Hi 502,
你幾時上?我25/5上,住花園酒店.會碰到你嗎?
該用戶已被刪除

大宅

Matt'smum,
我好幸運從BK的媽咪借到張九折咭,前後慳左百多元.
你想要邊方面的suggestion呢?購書定是行程?簡單d講,我同老公分頭揾書,花了約四個小時,千多元買了70多本書.基本上,書都是簡體字,我買了的兒童故事書,都是自己睇,然後講俾亞囝聽.買俾佢d書,都是劃畫,遊戲,和有英文的書.
希望以上的資料對你有幫助,有mud唔明,再問我啦.

大宅

我有時都會去廣州書城買書, 但有次經朋友介紹去咗一間書店(起香港), 入面全部都係賣簡體字的書, 價錢都係同書城一樣!
佢雖然冇書城咁多書, 但係可以同佢訂, 我0果次都買咗好多書, 好多收穫. 仲有, 佢0果道如果買滿$100, 仲有$10 coupon比你下次用, 計落條數仲平過書城!!!
如果各位書友有興趣, 我可pm資料比你!!!

大宅

我好想知呀,我試過係香港的網上書店(CPXXXX)買一本國版的編織書,佢on top都加左唔少錢,重要等好耐tim.如果香港有得採購,就方便好多.

大宅

Hi 雅花:

起香港買國內0既書, 唔多唔少都會貴少少, 如果在網上訂仲貴.
後來去咗個間書店訂書都唔洗加錢, 有時仲好快就有. 個職員話佢哋一星期會有兩次番新書, 咁即係話佢哋d 書都幾update啦!!

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

我想要係香港買國內0既書,的地址或電話呀!

可否講比我知嗎?

thanks

別墅

me too. Could u please send the address to me? Thanks.

大宅

Dear Rabbitlee,
I want the name and address of the bookshop too. Thanks.

民房

其實深圳福田有個批發書籍市場、而家香港賣國內書籍的店鋪、差不多都在那裡取貨、基本上批發價是定價的六折、當然買大量更加便宜啦、所以現在旺角有甘多賣國內書的書店囉、而那裡的零售價是定價的八折、雖然地方不很大、但因附近是印刷廠、所以新書籍源源不絕、我每次到深圳必去的地方。喜歡睇書的朋友、其實值得一去的。

男爵府

2019勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

evonoo,
你好, 如我到福田買書, 每本書只買一本的話, 佢地賣唔賣架? (因說是批貨, 我驚佢地要我每本要買好幾本。) 另,可否提供具體的地址給我呢? 謝!
梁媽媽

大宅

Dear Rabbitlee

Does there have any book suit kid? Could you please send the address to me? Thanks.
該用戶已被刪除

大宅

我也想知道福田書店的地址,以及怎樣去,可否pm我,謝!

複式洋房

我也想知道福田書店的地址,以及怎樣去, can anyone PM me?

大宅

hashtag影視迷勳章

我也想知道福田書店的地址,以及怎樣去, can anyone PM me?

首頁

尾頁

跳至