想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無JM同我一樣心態? 我小過兩次, 一次係5W自然流, 一次係9W無左心跳藥流.... 1月小左, 2月尾來了第一次M, 又要開始等中獎的生涯... 但係另一邊又好negative咁諗中左都只係過左第一關, 仲有好多關要過... 一諗到呢D就好驚....

大宅

我的育兒心得勳章

放鬆心情先~建議JM好好調理下身體!
中醫調理同食療都得,等經期慢慢恢復正常
C6都一起調理!

大宅

qqsmall29 發表於 15-3-19 11:42
放鬆心情先~建議JM好好調理下身體!
中醫調理同食療都得,等經期慢慢恢復正常
C6都一起調理! ...

多謝, 我會好好調理身體, 但心理上總係唔知點咁...

大宅

畀面勳章

我之前都小過兩次, 好明白個種又想試但又怕失敗噶心情. 我系第三次試之前做好曬自己可以做噶准備: 我同老公都做好檢查; 我吃中藥調理9個月, 直到中醫師話我身體ready; 一驗到有粉紅線開始吃安胎藥, 吃足3個月.
好好調理好自己噶身心, bb會再黎的. 加油

大宅

lilymom 發表於 15-3-19 14:16
我之前都小過兩次, 好明白個種又想試但又怕失敗噶心情. 我系第三次試之前做好曬自己可以做噶准備: 我同老公 ...
你的安胎藥是中醫定西醫開? 我睇開個西醫都話下次bingo要一早食安胎藥.

大宅

畀面勳章

marsh_mallow 發表於 15-3-19 14:18
你的安胎藥是中醫定西醫開? 我睇開個西醫都話下次bingo要一早食安胎藥.
我之前阿次吃過中醫安胎藥都保吾住, 所以第三次就吃西醫開噶安胎藥 (白色球狀, 一日兩次).

大宅

lilymom 發表於 15-3-19 14:23
我之前阿次吃過中醫安胎藥都保吾住, 所以第三次就吃西醫開噶安胎藥 (白色球狀, 一日兩次). ...
食西藥有效?

大宅

畀面勳章

marsh_mallow 發表於 15-3-19 14:31
食西藥有效?
可能我由細到大都好少吃西藥噶緣故, 次次吃西醫都好work. 我個婦科醫生好保守, 我都好信佢, 所以我照佢開噶吃, 平常人 double 噶份量. 現在5個月勒 .我覺得心情都好重要, 俾d信心自己啦, 我得你都得!

首頁

尾頁

跳至