產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有bb可唔可以做facial

thx....

大宅

Re: 請問有bb可唔可以做facial

no, but I forget the reasons...

大宅

:-( :-( thx

大宅

所有機都唔做得, 只係可以做簡單按摩, mask, 不過都好難訓係度咁長時間, 一來要去廁所, 二來又要轉下身, 都唔係咁方便. 我大肚時就一次都無去過.

等待驗證會員

我而家都成33週.. 我上個禮拜先做完.
懷孕初期係唔可以按肩頸同埋唔可以做機, 其他簡單無香薰成份都可以做. 原因係怕肩頸部份有好多穴位, 同埋有d香薰會影響荷爾蒙.. 盡量避免. 如果真係好倦, 您可以叫佢輕輕咁幫您"練"兩野. 但係就唔好咁大力按.
我係近排先唔可以長期仰臥... 要有時郁吓d腳同腰, 但係我都接受到.. 因為我唔係做太長時間個隻, 大概個半鐘搞掂個d.

男爵府

我而家26週,都keep住有做,不過唔做機同埋按肩頸,淨係做普通facial、mask,其實你話比人知你大肚,佢地會識得唔按d穴位架。

男爵府

我30週嘅時候走去做, 做個半鐘嗰種, 仲好好瞓.
點知一起身著鞋, 發現對腳腫到豬腳咁. 好彩著涼鞋, 如果唔係, 都唔知著咩走.
之後腫咗3日, 仲腫到行路有d痛, 好彩係weekend唔洗返工.跟住一直唔敢再去做喇!

男爵府

我都有做過一次, 不過平

大宅

shirleyc

我生以前,因為參加過某名私家e院產前講座:曾有位媽咪是"前置胎盤"case,一次,佢做做吓facial,突然流血,要住一星期院. 所以姑娘叫我地忍吓,唔好做facial! (no matter you have"前置胎盤")

take care!

raynthia 寫道:
no, but I forget the reasons...

首頁

尾頁

跳至