親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

野我地十天日本之旅終於完結, 好多謝之前係度比左意見同好料我地既auntie, mami終於update左個blog可以分享下, 多謝哂aunties, kissssss~~~

得閒留個言丫!
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!MNjoRsOCEQWBEwxdKlP7gh4-/index?l=f&id=10

行程如下:
第一天 夜遊新宿
第二天 puroland
第三天 麵包超人博物館
第四天 八景島
第五天 上野動物園
第六天 箱根大涌谷
第七天 箱根小涌園
第八天 西武園
第九天 mother farm
第十天 back to hk

[ 本文章最後由 ronni 於 08-6-20 17:33 編輯 ]

禁止訪問

子爵府

原文章由 tokyobaby 於 08-6-21 10:53 發表
if i pm u & ask you some address info about your japan trip, is it ok ?
anyway,
very nice blog & warm sharing !!!
thank you !!!

當然無問題啦, 我post上黎都係想分享, 如果我記得/知道既一定話你知~ 我去之前都係上黎請教大家架咋 , 做人應該互相幫助嘛!

伯爵府

牛年勳章

ronni

你好熟面口喎 , 再睇埋你個女 , 我諗我無認錯人~
父親節果日係大埔火車博物館我見過你地 , 哈哈

仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

子爵府

原文章由 CutieSo 於 08-6-21 13:28 發表
ronni

你好熟面口喎 , 再睇埋你個女 , 我諗我無認錯人~
父親節果日係大埔火車博物館我見過你地 , 哈哈

下)))) 好勁wor....你咁都認得我同個女...你係邊位呀? haahaha

伯爵府

牛年勳章

你唔會記得我架 , 果日你囡囡撞親個頭 , 果時我坐係你地前面咋
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

子爵府

原文章由 CutieSo 於 08-6-21 15:11 發表
你唔會記得我架 , 果日你囡囡撞親個頭 , 果時我坐係你地前面咋

係啦, 潼潼好鬼曳...叫佢唔好又唔聽, 梗係我太大聲哎呀所以引起你注意啦...我印象前面有人坐, 但就只記得後面有一家同bb咋...

真係失禮哂

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

ronni,

多謝你的分享!

你地影的相好靚,你囡囡笑得好sweet!

子爵府

原文章由 SumSumBB 於 08-6-22 07:06 發表
ronni,

多謝你的分享!

你地影的相好靚,你囡囡笑得好sweet!

多謝讚美~ 佢成日笑到唔見左對眼架, haha

等待驗證會員

hi ronni

知道你地住東京新宿的 keio plaza..
想問一問 bb 床是否你們 request.. 要加多少錢一晚呢.. ? 是否咩 room 都可以 request bb 床?
謝謝你..

大宅

好正呀

我星期四出發啦, 可唔可以講比我聽第一晚你哋去釣船茶屋點計錢呀?

子爵府

睇晒你遊記, 好多問題, 真係唔好意思喇

我7月12日出發喇
親子王國以外之相冊連結已被刪除

大宅

我都想知果間釣船茶屋點計錢呀? 我七月尾去東京呀!

原文章由 oliviapylo 於 08-6-24 10:17 發表
好正呀

我星期四出發啦, 可唔可以講比我聽第一晚你哋去釣船茶屋點計錢呀?

子爵府

原文章由 baby_iloveu 於 08-6-23 22:23 發表
hi ronni

知道你地住東京新宿的 keio plaza..
想問一問 bb 床是否你們 request.. 要加多少錢一晚呢.. ? 是否咩 room 都可以 request bb 床?
謝謝你..

bb床係之前by agent request既, 講明係free~ 應該係咩room type都可以request, 你最好book之前問定, 我諗佢係depends on先到先得

子爵府

原文章由 oliviapylo 於 08-6-24 10:17 發表
好正呀

佢都係照menu收費既(如小吃天婦羅等), 另外你如果fishing, 入座時就要要求釣具(210yen一set), 咁釣到咩就照計囉, 基本上menu入面都有哂所有魚類既價錢, 但有d會分大同細, 咁大細既定義就係佢地定, 以我地釣隻龍蝦佢地係收"大"既價錢(好似around 6千幾yen) , 魚都係around2千至4千yen不等~ 不過係度食得, 都係在乎過程instead of 價錢啦~ 如果你釣到咁上下都釣唔到, 可以order刺身, 都係貴自釣幾百yen一樣

[ 本文章最後由 ronni 於 08-6-24 19:13 編輯 ]

子爵府

原文章由 金毛B媽 於 08-6-24 17:24 發表
睇晒你遊記, 好多問題, 真係唔好意思喇

我7月12日出發喇

你係唔係blog入面既金妹金仔呢...hehe
隨便問啦, 我知既實答你呢

子爵府

好正呀

今日打8號超大風雨呢, 希望唔會影響到你地行程啦~ have a good trip

大宅

原文章由 ronni 於 08-6-24 19:10 發表

佢都係照menu收費既(如小吃天婦羅等), 另外你如果fishing, 入座時就要要求釣具(210yen一set), 咁釣到咩就照計囉, 基本上menu入面都有哂所有魚類既價錢, 但有d會分大同細, 咁大細既定義就係佢地定, 以我地釣隻龍蝦 ...

咁地址呢?近唔近 Keio

子爵府

原文章由 mama55 於 08-6-25 12:08 發表

咁地址呢?近唔近 Keio

係washington hotel入面之嘛, 後2條街

男爵府

ronni,
請問邊樹可以找西武園coupon,
另任玩pass2,000yen是否指小朋友
請問大人要幾$$, 買1大人及1小童, 另1人買剩入場
會唔低 d,
另由池袋應點佢, thx

首頁

尾頁

跳至