產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問????

Hi! 各位準媽媽,

請問有左bb是不是不可以在家裝櫃和鑽洞,因為我想買多一個衣櫃放bb的衣服雜物。若果我在不場看著搬運工人裝櫃是不是便無問題

Thx!

別墅

Re: 請問????

Wing:
我認為冇問題, 我都有移動傢俬

大宅

只不過是"迷信"想法.不過,求安心,就可免則免,無謂其他家人知道,則日"鵝"夜"鵝".

記住,免操勞! :-P

男爵府

Wing05,BB剛出世就無乜野放既,可以既話咪等bb出左世先買都未遲啦,

伯爵府

it's ok . . . don't worry too much . . .it's silly rules that set by the elder

男爵府

In a scientific view, drilling sound is quite annoying and disturbing to BB's rest, thus I also chose to escape at the time installing work in my home, just want to keep peace and quietness to my bb and myself. Hope it helps.

大宅

D老人家話唔搬得床或移動傢私,驚動左胎神哦,但我轉季時要搬床下底d衫都無法,唔理得咁多了,換床單都係要移動到床啊,唔通成十個月都唔換.我老公都有訂窿,穿野了.不過就被奶奶哦哦.....,我阿b就未出世呀,唔知有無影響.

子爵府

我奶奶又係唔俾我們安BB床及櫃等,話會整到”胎神”,影響BB喎!免得第日有乜事俾人話,所以我們都係等BB出世先安床等。

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個時都係咁...我老公鑽牆同埋換床,但個時唔知,所以係度睇住囉,到bb出世,佢隻手同埋隻腳都有胎痣呀!!不過唔知有冇關係呢!!
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

首頁

尾頁

跳至