意見反饋
義工

心聲留言 今日: 7|主題: 15903

好唔開心呢!!

伯爵府

國民生產總值:15534

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好唔開心呢!!

我今日第一日幫隻妹豬戒片...其實平時都有帶佢去下佢個廁所到坐下,但佢就不嬲都唔肯痾,咁今日晏晝就正正式式同佢除片,話佢知呢個係廁所,你要痾vv就話俾媽咪知,點知佢就有話我知,但就係痾左先講,我已經半個鐘帶佢去一次,但佢次次都唔痾,坐一陣又發脾氣要起身,今日洗左成六條褲喇!!真係好灰心呀!!請問有咩好方法呢??同埋其實最遲要幾時戒到片呢??我個妹豬而家兩歲三個月架喇!!其實而家先開始係唔係遲左好多呢??
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

大宅

國民生產總值:2928

畀面勳章

Re: 好唔開心呢!!

頭頭戒片係咁gar!你唔使灰心!我個女當時戒片(1歲),又係你叫佢坐廁,佢就話唔痾,但起身唔夠一分鐘佢就痾!但我每次都會同佢話"尼D就係尿尿la,下次要痾係廁所到gar!"佢每次都會話好!但次次都周圍痾,你一定要有耐性,你個女係唔係9月入學啊?如果係戒得黎差唔多la,太遲戒返學可能會賴尿!慢慢黎la!我個女頭頭戒片差唔多15分鐘就痾一次,所以我果時買左好多褲仔(街邊貨幾蚊條)俾佢賴! 我支持你gar!

子爵府

國民生產總值:10379

tingwong,
乜可以咁早就同bb戒片既呢咩????
1歲wor!
佢明唔明你講乜呀?
佢又識唔識表達?
我個仔都10個月了,係咪真係可以在1歲就train佢?
thanks!

大宅

畀面勳章

其實幾歲戒唔係一個問題!而係你有無耐性!因為我個女係8月出世,一歲時係夏天,我同屋企人都覺得塊片好局,所以決定同佢戒,但都斷斷續續戒左半年先成功。之後有個師奶同我講,要每晚半夜都叫佢起身痾尿,有無尿痾都要叫,等佢有個意識急尿要起身,之後個女真係自己急尿就醒唔會賴, 跟住過左幾個月佢連夜晚都唔使用片!我重試過榨訓見佢自己起身去尿尿(床邊有個廁所仔),但就無抹尿 :-P,,

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tingwong:

我囡囡唔係今年讀書,不過都要戒喇,因為而家開始熱,我覺得係時候呢!!我都專登買左半打褲仔俾佢,但我想問下你,你有冇俾底褲仔佢著呢??由中午到而家佢都係咁痾,叫佢坐落去就發晒脾氣,你話好唔好將個廁所仔放返入廁所,等我都可以同佢一齊去呢??
生死有命,富貴由天

大宅

畀面勳章

janet

我果陣祇係俾一條好薄既短褲仔佢著!如果係自己屋企無外人就咁著條底褲都得la!我個女就快6歲,日日都祇係著條底褲通屋走! :-P 但放唔放入廁所,你可以試下,因為我都唔知得唔得! :-P 如果你個女真係唔肯坐廁所,你唯有由得佢賴下la!

別墅

國民生產總值:522

頭一星期戎片最辛苦, 好快過去, 努力!!!

記住稱讚佢 if 佢vv成功, 有鼓勵會快成功
Angela

侯爵府

國民生產總值:21395

我最近都幫我個細仔戒緊片, 好慘, 戒左好耐, 佢地不肯係廁所仔到vv, 就算有都係小小, 有得佢懶, 佢就懶小小, 真係好小, 小到地下不濕果隻, 懶完放佢去廁所仔又不肯vv, 一著返條褲, 不夠5分鐘又vv.

有無人教下我可以點呀?

佢知道懶vv係不岩架bor, 因為有一次佢無啦啦企係度喊, 喊完之後就vv啦, 還好多.

至此以後, 佢就小小甘懶啦!

伯爵府

我個女又係呀,知道瀨係唔岩架,佢一瀨左就叫媽媽,跟住就會喊,要我拖地同埋換褲,但佢每次都係好多,係一地都係個隻,今日第二日,希望會有改善啦!!
生死有命,富貴由天

複式洋房

國民生產總值:251

我個女以前都係咁,初初一定唔慣,但一兩個星期後完全沒有問題,已經成功戒左片,你離成功已經好近啦

珍珠宮

國民生產總值:42820

果時同仔仔戒的時候,佢瀨左會同佢講一大輪道理,eg:幾污槽,濕晒,好羞怪等.....,跟著重要佢一齊抹地,同佢講:下次去廁所就唔洗咁辛苦,瀨左兩次就識叫去廁所,我都覺好彩 ,試下比d責任佢,睇下好唔好d。希望你快d成功!

伯爵府

佢尋日終於冇再瀨,識忍住,但就死都唔肯坐落佢個私家廁所度,要我抱佢,佢先痾,夜晚就瀨左大大,又係痾左先講!!如果佢只肯俾我抱佢痾,咁佢會唔會以後都唔肯坐廁所呢??
生死有命,富貴由天

男爵府

國民生產總值:6717

我個仔2歲時,我都有同佢戒片,因為驚佢番學仲要用片片,我比個痰冠佢,佢就唔痾,一放開痰冠,佢就痾.我試過每15分鍾叫佢痾一次都唔得,佢可以一個鍾頭痾濕5條褲,仲要週屋痾,好似狗仔咁.試了2天已無再試了.實在很煩,只要仔仔走過的地方,就會有尿,如床邊.所以佢2歲番學時,我同佢著學習褲上學算了,到佢2歲3個月時,老師同我講,發覺佢已經試忍尿,叫我試

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.