夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

本來搬走左.諗住以後都唔會有機會上黎呻. 點知又係我呀......

請各位JM幫下我.解開我心結.

我已經同老公搬左出黎都有4.5個月啦~~當然係自由左啦,,同時憂柴憂米.但我捱得住. 但今次上黎.係因為前排又同老公嘈大交呀.!又係為左佢家人囉.!!!!!唔同住.嘈得仲金. 事關我今次企硬嬲.企硬自己係有感覺.企硬自己係唔開心,唔想再比咩借口放生個老公. 真心想佢明白.之前我好返.係因為遷就佢唔想佢難做啫.點知越就越過份.越就越唔覺佢地自己有問題!

搬走左.奶奶個個星期又掉個姑仔黎過夜.大家點睇先.? 我SAY NO,老公話我阻止佢孝敬父母WO~!但我想話,,我呢4.5個月都無返過外家. 連自己阿媽生日都無返. 因為搬左同外家遠. ,,如果去外家.又會無左個假期. 我老公就話係我自己唔返啫. 無阻止我OR唔比我返. 但係我無返去唔代表我唔想返囉.,,....我放一日假留0係屋企.點知原來又要湊你個妹架.!? 奶奶.你咩居心呀? 真心想問男士們點睇.?

另外.有一個傷口我發現無論我係咪搬左出黎.係點都全癒唔到. 就係坐月0個單野. 大家唔知仲記唔記得.我未婚大肚打理3隻狗同湊姑仔仲有煮飯打理家務.? 自問做左7成8成新抱要做0既野,10成永遠都唔可能自己講,仲要坐月都要勞煩自己阿媽買一大堆送日日咁遠走黎照顧我+狗+姑仔. 大家點睇.? 我真係覺得.,,講唔講得過呀.?真係可以要個親家為你地做到咁.? 仲炒大獲鬧我話我唔當佢地係一家人喎......PS.老公一蚊都無比返買送錢我阿媽. 坐完月之後亦無任何表示.

上星期我又同老公為上以上0既事嘈. 佢竟然講一句.佢地係咁傳統.係要新抱做架啦. 仲有係我嫁左黎就要接受佢地所有0既野架啦. 之前唔傾.仲有5050機會美化佢唔係咁. (其實唔傾都有9成知道佢係咁).但宜家嘈左. 真係100%佢地覺得無問題!!!

大家可唔可以幫下我. 我究竟要點做.? 我真係覺得因為呢個結.我好難走落去.,,,但同時搬左出黎.又應唔應該向前看. 拋開一切向前走呢.? 但個主因係我老公話佢地係傳統.......係咁架喎.....

子爵府

回覆:jennabc74 的帖子

叫老公返去住,每星期一晚,等佢孝順飽佢!

男爵府

你姑仔幾大呀? 要你理既?
最慘係你C6唔SUPPORT你囉, 呢樣野又係死得
仲有, 你想番外家就番, 唔好理男家點, 同媽媽食餐飯, HEA番晚, 你心情都會好D

大宅

我都有試過咁講.好"丸"轉話佢阿媽掛住佢.叫佢每星期自己返去同埋睇阿妹D功課.但佢又懶.又話唔洗又話唔好. 我話如果次次佢黎親我就話返外家.你會唔會覺得我突登先.?仲有次次出左門口黎緊先打黎話黎緊.咁我可以點呢.?

公爵府

回覆:又係我呀....唉...

可否將租屋錢用來請工人?

大宅

回覆 whoami1977 的帖子

跟住就話無阻過我返外家.係我自己唔返喎. 咁我好難做囉.到我要返去.又話我特登咁呀? 其實根本就係佢地大哂. 唔會理人.佢地要點就點. 我話要離婚.佢死都唔肯.走黎同我講咩唔想個仔0係單親家庭長大.哂氣啦. 受你地影響.咁真係寧願單親好過啦. 跟住又話我都搬埋出黎.仲要咁挑剔WO

大宅

回覆 Vividada4472 的帖子

宜家11歲啦.!!!!佢有心掉過黎阻住

大宅

回覆 koko2000 的帖子

有呀.有工人. 我有返工的.

男爵府

jennabc74 發表於 15-3-26 10:15

宜家11歲啦.!!!!佢有心掉過黎阻住
咁細既..咩事呀

子爵府

好恐怖,唔識講

男爵府

jennabc74 發表於 15-3-26 10:12
我都有試過咁講.好"丸"轉話佢阿媽掛住佢.叫佢每星期自己返去同埋睇阿妹D功課.但佢又懶.又話唔洗又話唔好. ...
我覺得你可以絕D, 幾日就帶個仔番外家, 佢打黎話黎緊咪由佢囉, 話佢知你唔得閒, 要過黎就叫你C6理佢個妹囉, 其實做咩你99成日俾個11歲女你理者....唔係佢生架?

大宅

係佢生.不過佢唔想理啫. 老公又覺得自己做阿哥照顧個妹好應份. 佢阿媽咪係唔係都掉比佢理囉.

大宅

真心想問下D C6們點睇.?係咪我真係有問題呀!?!??!?!?!??!

男爵府

jennabc74 發表於 15-3-26 10:20

係佢生.不過佢唔想理啫. 老公又覺得自己做阿哥照顧個妹好應份. 佢阿媽咪係唔係 ...
痴線, 佢咁老生左件細野自己做阿媽唔理俾你理, 當你係NANNY者, 我唔會理佢囉, 叫你C6揹惦, 係佢做人阿哥, 你又唔係佢媽

瑪瑙宮

我記得, 好似係您 C6 當個姪女自己女要跟到貼睇到實, 咁咪返去睇佢幫佢囉, 使乜黎您屋企.

大宅

對佢地自己有SO 0既野.佢地真係好自私.仲同我講.人係自私.自私係應份. 話我做阿嫂都要睇佢. (我心諗.係要睇.但唔係咁睇法囉呀嘛.),,話係我自己無阿妹無細路. 嫁得大哥就係咁WO!

男爵府

jennabc74 發表於 15-3-26 10:30

對佢地自己有SO 0既野.佢地真係好自私.仲同我講.人係自私.自私係應份. 話我做阿 ...
係自私.自私係應份咁你咪用番呢句說話做俾佢地睇你都係學佢地咁自私, 唔理佢囉
對付呢D爛人就係要比佢做得更PAIR爛, 唔係你一世俾佢地食住, 你出左黎住都會係一樣

大宅

又唔使勞氣wor
其實你要學識去不慌不亂處理d事
不要下下都激心
要知道激親係自己的身體
人地可能仲當你老逢

子爵府

第一未婚大肚做咁多野
到最後你都選擇嫁佢
咁即是話你結婚之前都知
嫁左佢慘過做女果時
我覺得你慘,但呢個係你選擇
佢地係咁樣對新抱...
所以呢個結你都係忘記佢啦,你硬食
明知...
第二,你唔番屋企真係你自己選擇唔番
幾時都係自己阿媽好
番阿媽到都可以好好休息
同阿媽傾下計見到佢
第三,我認為你老公要盡孝
自己番屋企盡孝
唔係要接佢地過黎盡孝
佢講唔通
一係佢番屋企盡孝,一係自己番外家

Jolin_Yuen    發表於 15-3-26 16:27
Vividada4472    發表於 15-3-26 14:23
Kirsten    發表於 15-3-26 10:56
danad    發表於 15-3-26 10:56
未經本人同意,請勿轉載內容!

子爵府

畀面勳章

回覆 jennabc74 的帖子

妳老公愛鍚家人同細妹又無錯到喎!佢在家庭中將父母妹放於至親位置,妳也可以咁做架,星期曰返自己媽咪家吾好阻住佢同個妹团聚!
Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

首頁

尾頁

跳至