產前產後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

統計一下大家生完幾時黎第一次月經呢?

如題~

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

Re: 統計一下大家生完幾時黎第一次月經呢?

我個bb依家7個半月喇,我仲未有m啊!!!
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

我係母乳媽媽, 生左6個月就有m 啦

子爵府

係咪母乳媽媽會遲 d 黎架?

男爵府

我係餵奶粉的, bb三個幾月就黎返m啦.....但之後隔左個幾兩個月都未黎, 唔知而家(子宮)入面搞緊咩 ....
我聽人講餵母乳會耐d先有m架......不過如果過左半年都未黎返, 我諗都係睇下醫生好d啦!!

洋房

我都係餵奶粉,
bb滿左月就黎返~
我個b仔4月3號喺法國醫院出左世嘞~ 記住得閒黎睇下

大宅

i don't know whether it is m or not as these few days i have red - today is the 5th day after bb full month

Anyone know
Isaac仔2004年4月8號在法國醫院出左世啦~~~

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我聽人講, 餵緊人奶是無M來, 我都係餵人奶, 餵咗四個月,
第六個月先有番M.

子爵府

咁唔餵人奶咪好快黎返?

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我覺得唔餵人奶會快來M, 多數你生完一個月後有.

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

奶粉....兩個月

大宅

係呀, 喂母乳係比較耐先黎m 架, 如果全母乳比母乳+奶粉仲遲d, 我都唔係咁知點解囉, 所以有d 母乳媽咪成8,9個月先黎架

大宅

停止餵人奶後個幾月。

首頁

尾頁

跳至