懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

第一次有BB, 毫無頭緒, 想問下去QE 定廣華做產檢好? 請幫忙比意見.

大宅

引用:第一次有BB, 毫無頭緒, 想問下去QE 定廣華

原帖由 PetitBaby 於 15-03-31 發表

第一次有BB, 毫無頭緒, 想問下去QE 定廣華做產檢好? 請幫 ...
廣華冇笑氣聞,即是冇止痛。

大宅

引用:第一次有BB, 毫無頭緒, 想問下去QE 定廣華

第一次有BB, 毫無頭緒, 想問下去QE 定廣華做產檢好? 請幫 ...
廣華咩止痛都無,真係痛到顛左。
但都有好處,起碼你仲感覺到痛個下就生,
好快就生到出黎

複式洋房

感謝你們嘅回覆呵~

因為無咩親戚朋友可以問. 所以好迷茫.
私家醫生又建議我去搵定政府同步做檢查.多個保障.
私家醫話我屋企最近係QE / 廣華. 但是我又好似好多人去廣華多過QE.
廣華產科係咪比QE成熟呢? 總之一大堆擔心同疑問.
希望參考下各位意見同經驗

大宅

引用:+本帖最後由+PetitBaby+於+15-3-31+19:43+

感謝你們嘅回覆呵~
你打左去廣華問你住個度,佢地收唔先。
如果只係產檢咪廣華囉,交通方便啲,近地鐵。而且QE最終都係轉返你去健康院做檢查的

複式洋房

回覆 littlecarrot82 的帖子

Thank you 呵~ 原來咁樣好d. 我仲諗住直接去是但一間就可以.

大宅

回覆:第一次有BB, 毫無頭緒, 想問下去QE 定廣華做產檢好

我之前聽人講廣華嘅產科係ok,但依家係咪我就唔知,不過我呢胎都係廣華生,交通真係比qe方便好多囉

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:回覆 littlecarrot82 的帖子Thank you 呵~

回覆 littlecarrot82 的帖子

Thank you 呵~ 原來咁樣好d. 我仲諗住直接去是但一間就可以. ...
我係qe直接產檢,跟得好足,姑娘好好,好專業仲有堂報!但係產房醫生態度差,助產士好好又有好多止痛方法,產後房某d姑娘態度好差,有d就好到加零一,睇你好唔好彩啦,但qe主張餵人奶,touchwood bb有咩特別野qe跟得非常好!

複式洋房

私家醫生話我預產係11月8呀~~
我產檢個私家醫生話可能8月之後唔接生
所以我都唔知可以點. 自問係一個好滕滕雞嘅人.
而家我都唔知點好.
第一次有BB, 毫無頭緒, 想問各位JM 去QE 定廣華做產檢好. 感激大家嘅意見呵.

大宅

回覆:PetitBaby 的帖子

QE 依家 QE係最正 護士好

大宅

朋友話廣華冇唐氏、冇結構,要你出去搵私家照,仲有冇止痛針、笑氣....呢d你知啦~~~

我報左QE,有唐氏、有結構,有好多講座可以報~~~
有止痛針有笑氣,如果麻醉師安排到的話~~~
當然如果又係半夜先黎痛,姑娘就拖你......麻醉師放左工呀,聽朝先啦~~~

男爵府

回覆:第一次有BB, 毫無頭緒, 想問下去QE 定廣華做產檢好?

我年前同你一樣煩邊間好
最後選廣華
因為交通方便些,qe如果去醫院要行果條長路⋯遲下肚大仲辛苦

廣華就真係咩重要檢查都要出去做
早期唐排唔到⋯得中期
結構又無⋯

由檢查到生前生後⋯遇到既姑娘都好好!

生仔過程我又唔覺痛⋯係陣痛痛d

複式洋房

回覆:PetitBaby 的帖子

如果你係私家生,那間都無所謂。方便你便可。QE唐氏有,結構有但要睇排唔排到期,有D無位就無啦。其他就唔知啦。我係廣華生,有唐氏,結構要35歳以上先有。有笑氣,D姑娘就一DD,不過我遇到大部分都好好,我生完因為奶問題令b過輕出唔到院,D姑娘比好多鼓勵我,仲揾左個人奶顧問跟進。出院後第3天年初一顧問仲打來跟進。仲有讲座逢六早上,呢個都要考慮下你就唔就到。

大宅

我上年O係廣華生, 有唐士,冇結構(因35歲以上先有), 產檢都好好, 我32 WEEKS之後bb未調頭, 醫生每次聽完心跳同度完肚之後都有幫我照超聲波.....
而我係開刀生既, 產後房d姑娘同嬸嬸非常好, 同埋如果你係餵人奶的話, 佢地既支援真係好好, d姑娘好有心機教你同幫你架.......

大宅

回覆:第一次有BB, 毫無頭緒, 想問下去QE 定廣華做產檢好

廣華產前班多少少。
你可以揾其他醫生接生,好醫生有好多呀,不用擔心,不過就早D轉

侯爵府

2024勳章

廣華好d

大宅

廣華生真無笑氣?無止痛?

別墅

朋友話果支止痛針其實打完都痛,無咩用,同埋生完條尾龍骨仲痛。
我報左廣華,so far 姑娘同嬸嬸都好nice, 無諗過公立醫院有咁好service, 好似私家一樣咁好。反正生仔都痛,但吾洗比姑娘鬧,心理質素都好啲

首頁

尾頁

跳至