自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

民房

第一次去政府打針就已經三針變5針😡😡😡

有啲長,但要打個流程,先可以比大家知道有幾離譜同點失職+官官相衛,我地唔想再有BB因為姑娘趕收工,失職受害!

4月11號(即係尋日),一歲前嗰啲針,我全部私家打,因為protect多啲,今次一歲同私家一樣,所以選擇政府打針!

我地去嘅係荃灣葛量洪母嬰健康院,出奇地唔需要點等,好快!但輪到我地打針,都接近12點!

姑娘叫mic叫左1次,行都未行到打針房,未夠30秒,已經叫第2次!一入到去已經態度唔好,都算了,諗住打完就閃!打完兩針,BB開始喊!但個姑娘把口就叫我地㩒住BB! 自己就斯斯然開第三支疫苗個盒!一邊拆盒,把口就不停係咁叫我地㩒住BB! 我地已經安撫住,點知個姑娘,粒聲唔出就fing支針埋黎,結果就拮咗BB隻手兩下,成手血!嗰一刻,仲想鬧番我地!

見醫生,咁當然例牌話比針拮到下無事啦!

跟住個護士長叫左我地去佢房話要傾下!叫我地講個過程,然後仲想「抽稱」我地,其實一句到尾就係問我地一句「你地打算點?」怕我地會投訴!我地叫呢個姓「陳」護士長交出個打針護士姓名,佢寫個姓寫到無人睇得清楚「lam」,我老公就問:「係咪姓林」,佢即刻答話係!但我明明係睇到個名牌中文係「劉」!我即時提出話係「lau」,陳護士長又即時改口話係!(打針護士叫Lau Kwan Yau) 由此可見,佢意圖誤導及隱瞞下屬!

相片中打針姑娘姓名係陳護士長親跡&我bb手仔比針拮到嘅兩個傷口針孔及紅腫情況!

趕收工,就可以亂嚟,怪不得成日執錯藥,輸錯血,醫死人

APIGMA    發表於 15-4-12 23:39
luckyQ    發表於 15-4-12 16:42

水晶宮

引用:第一次去政府打針就已經三針變5針😡

原帖由 Manchunb 於 15-04-12 發表

有啲長,但要打個流程,先可以比大家知道有 ...
陰功

不過你地有冇禁住BB?之前我2個女去健康院打針都ok, 我會禁實個BB,唔會發生咁嘅事

複式洋房

回覆:Manchunb 的帖子

點可以咁唔小心㗎,太過份喇。bb慘慘

男爵府

引用:第一次去政府打針就已經三針變5針&

咁唔小心呀,但真系要禁實哦

男爵府

回覆:一歲針,3針變5針😡😡😡

唉呀…陰公,無啦啦比人拮多兩針

我自己產檢時喺健康院有不快經歷,20週後都冇再去,個仔到而家兩歲半都冇去過健康院,所有針都自己喺私家打,就係怕咗政府嘅嘢

民房

回覆:eggcarol 的帖子

需唔需要5花大綁,我講咗係佢fing支針埋嚟!唔係發生响你身上,你梗係咁講!

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

陰功,實好心痛

民房

引用:唉呀…陰公,無啦啦比人拮多兩針我自己產檢

原帖由 yy1012 於 15-04-12 發表
唉呀…陰公,無啦啦比人拮多兩針

我自己產檢時喺健康院有不快經歷,20週後都冇再去,個仔到而家兩歲半都冇 ...
因為今年次私家針一樣,所以要享受番納税人福利!

男爵府

引用:需唔需要5花大綁,我講咗係佢fing支針埋嚟

需唔需要5花大綁,我講咗係佢fing支針埋嚟!唔係發生响你身上,你梗係咁講!

...
你可能之前未去过健康院,佢地打針時系真系好似五花大綁咁架,捉手禁腳,作為媽媽梗想安慰下BB啦,但咁会俾姑娘鬧,而且有咩事系我地負責。但你遇到个姑娘又唔好彩

民房

引用:Quote:原帖由+Manchunb+於+15-04-12+發表第

原帖由 eggcarol 於 15-04-12 發表
陰功

不過你地有冇禁住BB?之前我2個女去健康院打針都ok, 我會禁實個BB,唔會發生咁嘅事
要用心口碎大石塊石嗎?如果個個都一樣咁失職,就上曬電視啦!我自己細個都係政府打,都無咁發生,如果你兩個女遇到咁嘅事,開post嗰個會係你

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+eggcarol+於+15-04-12+發表陰

要用心口碎大石塊石嗎?如果個個都一樣咁失職,就上曬電視啦!我自己細個都係政府打,都無咁發生,如果你兩 ...
相信樓主所講!真係未遇過一個健康院打針嘅姑娘係較溫柔同細心!所以滿月之後全部私家打!

大宅

應該係個姑娘衰,因為我呢便健康院除左登記嗰啲人衰啲外,其他姑娘嬸嬸都好好架!

baby_chu    發表於 15-4-12 16:43

伯爵府

唔該樓主唔好一而再,再而三重覆話件事要發生係其他jm身上啦,我以為姑娘幫你bb打左五支針葯,原來只是吉到手掌兩下?係咪甘意思?我都有去果間打過兩次,姑娘態度問題,第一次姑娘恶啲,我bb都有喊,打到好入肉,另一次个姑娘後生啲,打第一支針,我个bb都吴知打左,手勢好。所以你可以投訴,無話你捉唔捉實bb手腳程度,其他人又不在場……

rsh2012    發表於 15-4-13 10:57
Fancyelf    發表於 15-4-13 00:41
aurora2020    發表於 15-4-13 00:04
APIGMA    發表於 15-4-12 23:41
sunev    發表於 15-4-12 16:57
baby_chu    發表於 15-4-12 16:44

子爵府

大廚勳章 睛靈勳章 畀面勳章

回覆:Manchunb 的帖子

其實係打晒d3針先可以安撫bb喎,個護士已經講左幾次按實bb,佢可能以為你地已經係準備好晒個位,但護士應該要望清楚先吉落去嘅

SabrinaR    發表於 15-4-13 07:34
sunev    發表於 15-4-12 16:58
baby_chu    發表於 15-4-12 16:46

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 Manchunb 於 15-04-12 發表第

原帖由 yaubb2014 於 15-04-12 發表
唔該樓主唔好一而再,再而三重覆話件事要發生係其他jm身上啦,我以為姑娘幫你bb打左五支針葯,原來只是吉到 ...
x2

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:其實係打晒d3針先可以安撫bb喎,個護士已經

原帖由 Yanlovesnaz 於 15-04-12 發表
其實係打晒d3針先可以安撫bb喎,個護士已經講左幾次按實bb,佢可能以為你地已經係準備好晒個位,但護士應該 ...
要打完晒d計先安撫bb

男爵府

一歲唔係打大髀嘅咩? 點解會打到手?

大宅

唔係現場睇唔到,comment唔到
只可以話私家俾錢服務好d係正常,一分錢一分貨

利申:大仔全打私家針,細女半私半公家針。

公爵府

明白你唔開心個bb受傷
但個護士長咁做都好唔啱

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 Manchunb 於 15-04-12 發表第

原帖由 yaubb2014 於 15-04-12 發表
唔該樓主唔好一而再,再而三重覆話件事要發生係其他jm身上啦,我以為姑娘幫你bb打左五支針葯,原來只是吉到 ...
同意
佢將d怒火發泄埋晌其他jm度

首頁
12345...8

尾頁

跳至