懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問沙田希爾頓中心, 余啟文/董曉芳/梁國齡, 邊位醫生好d, 收費如何?? Thanks!!

如題, thanks!!

或者有冇其他醫生介紹, 唔該晒!!
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

大宅

Re: 請問沙田希爾頓中心, 余啟文/董曉芳/梁國齡, 邊位醫生好d, 收費如何?? Thanks!!

董曉芳醫生─$350(診金連照超ultrasound),不過佢話冇時間接順產,除非諗住開刀或者去政府生啦。但係佢好好架喎,我都係跟佢。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 請問沙田希爾頓中心, 余啟文/董曉芳/梁國齡, 邊位醫生好d, 收費如何?? Thanks!!

actually 梁國齡 is not in 沙田, but Dr. Chan Fan inside 梁國齡's clinic is quite good, ATV use to interview her in some years ago. they are charging around 370-. My first baby was checked by her, but now I'm expecting the 2nd baby, I change to 梁國齡 Dr for my check-up in Tsimshatusi, because TST is more convenient for me.
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

侯爵府

好媽媽勳章

hello, 我知道 dr. 董曉芳係 TST都 ok, 佢係 HA 何紹偉個老婆, 我聽人介紹都幾好架, 我自己就睇緊 mongkok centre 蘇幹平, but 佢收得幾貴, 診金連照 ultrasound 要成 550元, 真係幾貴 ~~

大宅

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

你的預產期幾時? 是否找梁國齡醫生接生呢?

我的預產期是八月頭,現在產檢睇梁國齡醫生,接生方面當然想找他啦,但他話現在工作上有其他安排,介紹我睇另一個女醫生,但我睇完都是覺得他好D,不過他話到時未必可以幫我接生,如果情況不許可他會找余啓文幫我。
[url=http://tickers.families.com][/url

別墅

Dr. 董is very nice. Two years ago, I saw Dr. Chan in the same clinic. One time, I had emergency case, I was referred to Dr. 董. She is so nice and patient. So I changed to see her for 婦科 and now I see her for 產科. 她很小心和手勢很輕, I feel so comfortable with her. And she is also very considerate.

男爵府

Lynn, ester, ShinTeresa, veroshea & CI,

多謝晒妳地ge 回覆呀, 對我好有幫助, 其實我都想睇董曉方多d, 始終係女e生, 好似冇咁尷尬law, 我今日打電話check過 , 如果睇董e生, 最快都要2/6 呀!! 我想問下通常第幾週要做第一次產前檢查ga??

CI ~~~ 請問妳係咪係沙田睇董e生, d 設備好嗎, 有3d/4d 嗎, 有冇大電視ga?? :-P :-P

ester ~~~ 其實我上星期六先自己check 到bingo 乍, 都未決定睇邊個e生, 係呢梁e生介紹妳睇邊個女醫生呀, 妳會係邊到生, 開刀定順產, 聽講話仁安Dr Connie Yuen 開刀手勢好好ga, 重好細心tim ar.

Lynn ~~~ Do you mean Dr CHAN Fan, and you feel that Dr 董 is more 溫柔 & 細心?? If so, I'd better to see Dr 董 lor.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

922yin, 我都係因為今日子宮收縮勁痛打電話book董醫生想睇睇咩事, 因我都有睇過佢, 同妳答案一樣沙田最快都要2/6, 但我亦問過尖沙咀, 31/5就有位, 妳可以試下book尖沙咀, 因價錢是一樣的.

洋房

我係董曉芳醫生幫我接生架,
我覺得佢非常好,手勢又掂,
我個傷口生完幾個鐘之後已經唔痛,
檢查每次$350(唔連藥),
順產$7500,開刀$9000~
我個b仔4月3號喺法國醫院出左世嘞~ 記住得閒黎睇下

別墅

922yin,

Yes, I had seen both of them. Dr. 董 is much better la!

男爵府

jeje,

多謝妳話俾我知呀, 咁妳book 左幾時呀, 妳今日重有冇好痛呀, 預祝妳今次bingo先!!
另外, 請問尖沙咀同沙田d 設備係咪一樣, 有冇3d/4d ga??
thanks!!

男爵府

lamei & Lynn,

Many thanks for both of your reply!!

Lynn.... 請問董醫生沙田診所d 設備好嗎?? 有3D/4D 嗎??

lamei.... 請問妳係邊間醫院生ga, 出院埋單 [開刀醫生費, 麻醉師費, 手術室費用, 住房費(幾日幾夜??), 巡房費 (大人+bb) 等] 總共幾$$呀?? :-P

麻煩晒兩位呀, 唔該晒!!

大宅

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

922yin

梁醫生介紹我睇黃婉霞, 但我上個月睇完後,今個月13日都是睇番梁醫生. 我當然希望順產. 我會在仁安生, 因為我姑奶生兩個都是在仁安同梁醫生接生的, 她 highly recommend 仁安.
[url=http://tickers.families.com][/url

男爵府

922yin
a,如果你真係睇董醫生,你問清楚是否接貴產及費用!
因為我睇到媽咪話佢只接開刀.
到時你記住比0的料我呀,如果今0個月bingo,就可以跟你睇呢個醫生啦. :-P
不過我仲有樣0野想問定,而家當你係專家,如何真係bingo,係唔係去是但一間診所chk,抑或都要去婦產科醫生chk,因為我呢邊好似冇mud婦產科.
好似寶琳有余啟文醫生.都話生之前又要plan,有左又要搵醫生,跟住又心大心細搵政府定私家,生完又要搵人陪.唔諗,一於順其自然,當然祝你同bb健健康康啦.好可愛呀!

大宅

我由每月o既驗產到接生都係梁國齡醫生.梁醫生好好,好細心,手勢好.(好似賣廣告!

男爵府

btatb38,
請問妳搵梁國齡醫生係順產定開刀ga, 因為好似話梁醫生會鼓勵d mami 試順產多d ga, 係咪ga??

shirley,
aiya, 妳咪當我係專家至得ga, 我係初哥黎乍, 我都係要請教呢到ge mami ga, 其實我都未去睇醫生 (either 普通診所or婦產科醫生), 我又係屋企附近冇物婦產科診所, 都唔知去邊到睇好, 所以我都答妳唔到ar, sorry.....

大宅

我順產o家,係呀,梁國齡醫生好鼓勵順產

洋房

922yin:
我係法國醫院生(順產),
住左3日,埋單$18xxx,
其實董醫生都係主張人順產架,
我臨生前好心急想快d見到bb,又怕痛,
同佢講左好多次想開刀,
但係佢鼓勵我嘗試順產,
結果唔洗兩個鐘就生左嘞~
我個b仔4月3號喺法國醫院出左世嘞~ 記住得閒黎睇下

男爵府

btatb38,
唔該晒妳呀!! THANK YOU!!

lamei,
唔該晒妳呀!! 嘿嘿, 岩岩先係妳簽名相位置見到其實妳已經寫左"b仔4月3號喺法國醫院出左世嘞", 唔好意思, 搞到妳又要答多我一次tim, 麻煩晒妳呀!! THANK YOU!! :-P :-P
祝妳囝囝快高長大, 孝順daddy 媽咪 !!

大宅

922yin 寫道:
Lynn, ester, ShinTeresa, veroshea & CI,

多謝晒妳地ge 回覆呀, 對我好有幫助, 其實我都想睇董曉方多d, 始終係女e生, 好似冇咁尷尬law, 我今日打電話check過 , 如果睇董e生, 最快都要2/6 呀!! 我想問下通常第幾週要做第一次產前檢查ga??

CI ~~~ 請問妳係咪係沙田睇董e生, d 設備好嗎, 有3d/4d 嗎, 有冇大電視ga?? :-P :-P

ester ~~~ 其實我上星期六先自己check 到bingo 乍, 都未決定睇邊個e生, 係呢梁e生介紹妳睇邊個女醫生呀, 妳會係邊到生, 開刀定順產, 聽講話仁安Dr Connie Yuen 開刀手勢好好ga, 重好細心tim ar.

Lynn ~~~ Do you mean Dr CHAN Fan, and you feel that Dr 董 is more 溫柔 & 細心?? If so, I'd better to see Dr 董 lor.

922yin, 冇你所講咁多設施喎,(包括尖沙咀及沙田),我未問過醫西有冇3d/4d呀,不過最緊要係個醫生好唔好架"姐"。 :-P

首頁

尾頁

跳至