時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

林鄭與眾高官坐於巴士上,話宣傳政改,聽取民意。但如果要聽,,幾輪咨詢,建制派的意見一早己聽到吧!
那些反對的意見,亦已被鐵馬阻擋了,在巴士上是冇可能聽到的!
至於冇mud意見的人,只見到滿街警察同滿街人及急急經過的巴士,也顯然冇辦法聽到司長之言。

落區,只是造就一個在街上藍黃互駡的場景!請眾高官快些坐回辦公室做枱頭未完的工作仲好啦,唔好再浪費大家的時間!

政改唔過就算,對好多人來講,最重要是有人民幣好賺!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:林鄭司長及眾高官,請不要再落區吧……

有宣傳又唔得,無宣傳又話政府做事鬼鬼祟祟,
好心你叫黃c唔好去攪事仲好啦!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

仲有,第一次落區係有接觸市民,但點解而家唔落巴士,咪因為黃c搗攪囉!

【on.cc 東網專訊】 政改三人組昨率領一眾政治官員遊走港九、新界宣傳,卻遇到逾百名示威者連環狙擊,而高官最終只坐於巴士上巡遊,呼籲支持政改通過,未有落車與市民接觸;三人組之一的律政司司長袁國強在電台節目回應指,官員昨落區宣傳未有落車,是考慮到上周三(22日)官員在美孚落區時遇到狙擊,他希望不同意見的市民保持理性,珍惜民主精神,容許持其他意見人士發表意見。

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

你真係好野, 最重要個樣就唔去講....倒果為因..

"至於冇mud意見的人,只見到滿街警察同滿街人及急急經過的巴士,也顯然冇辦法聽到司長之言。"

係囉, 點解呢? 點解想聽司長講野既市民最終聽唔到呢?

https://hk.news.yahoo.com/cy%E9% ... 3%8A-231020535.html

【太陽報專訊】【本報訊】政府公布二○一七年特首普選方案後,傍晚落區到美孚宣傳政改時,除了事前預告政改三人組到場外,特首梁振英亦現身力撐政改「一定要得」,惟泛民政黨政團及一批示威者聞風而至狙擊,既高舉黃傘橫額,亦高叫爭取「我要真普選」,有示威常客更高舉港英旗,政府多名高官離開時一度出現混亂,惟現場消息指暫未有人被拘捕,有電台記者於採訪時報稱受傷。
立會外正反陣營混戰
政府多名高官昨晚到美孚落區宣傳政改,警方出動逾百警力戒備,民主黨、人民力量、社民連等政黨政團一早到場,梁振英等人晚上約六時半抵達,示威者高舉黃傘及橫額衝上前,支持政改團體高叫政改新口號「一定要得」。
梁振英、林鄭月娥等人其後上台分別發言,梁振英特意送林鄭一瓶蜜糖潤喉飲品潤喉嚨,林鄭指,政府即使遇狙擊亦會繼續落區,台下不時傳出噓聲。
眾高官逗留十多分鐘後離開,社民連黃浩銘、人民力量「快必」譚得志及「女長毛」雷玉蓮等人隨即衝上前攔截,並與在場警員推撞;部分示威者出盡招數阻止眾高官離開,如「瞓街」及拋擲「路福西」公仔,場面混亂。

十多個分別支持及反對政改方案的團體昨於立法會大樓外亦爆發混戰,有人以黃傘、「我要真普選」標語及五星旗互插,大打出手。撐政改示威者離開後,一度有約三十名反對方案人士在示威區聚集,似想衝入大樓,但示威者最後未有行動,於傍晚陸續散去。

禁止訪問

引用:呢D咪黃C精神,犯法暴力唔去遣責,反而唔比

禁止訪問

子爵府

tonghomama 發表於 15-4-26 23:37
哦!班政棍在灣仔地鐵做show 著埋晒啲有損巿容嘅 horrible 黑衣黃义就得, 三人組做推廣就吾得。 你做人公 ...

佢真係覺得自己好語重心長個下得人驚........

blink_blink    發表於 15-4-27 08:35
tonghomama    發表於 15-4-26 23:48

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

都係嗰句啦 同樣道理 反對聲音佔1日政府都聽到啦 咁你又佔79日

cissie    發表於 15-4-27 05:37

禁止訪問

男爵府

通唔通過都食硬你

大宅

csdenis 發表於 15-4-26 23:38
你真係好野, 最重要個樣就唔去講....倒果為因..

"至於冇mud意見的人,只見到滿街警察同滿街人及急急經過的 ...
就是我所講的,為何要製造藍黃絲對峙場境呢!會有市民見下D高官就由唔支持變支持?!!

侯爵府

freespeech 發表於 15-4-27 00:02
就是我所講的,為何要製造藍黃絲對峙場境呢!會有市民見下D高官就由唔支持變支持?!! ...
咪係囉,咁班黄屍做乜要去踩場?
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:哦!班政棍在灣仔地鐵做show 著埋晒啲有損

原帖由 tonghomama 於 15-04-26 發表
哦!班政棍在灣仔地鐵做show 著埋晒啲有損巿容嘅 horrible 黑衣黃义就得, 三人組做推廣就吾得。 你做人公 ...
咪係,我都求吓班所謂民主黨唔好落區
今日下午响屋企一聽到有人用speaker 。。。我地係民主黨。。。。已經想搵亞女包屎片擲落街

WChan    發表於 15-4-27 09:56
blink_blink    發表於 15-4-27 08:36
芝麻街    發表於 15-4-27 00:58
SillyU    發表於 15-4-27 00:16
tonghomama    發表於 15-4-27 00:15

子爵府

freespeech 發表於 15-4-27 00:02
就是我所講的,為何要製造藍黃絲對峙場境呢!會有市民見下D高官就由唔支持變支持?!! ...

激進人仕衝擊令市民無法接觸落區官員, 你就話"唔落區咪得囉", 如此邏輯, 本未倒置至於極點......

禁止訪問

引用:Quote:csdenis+發表於+15-4-26+23:38+你真

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

Gerard 發表於 15-4-27 00:21
而家3分2人支持政改,我要真民主📣📣📣
民主都有海鮮價 你有一半人支持就話要 3份2 你有3份2時就話要80%以上 WIN硬架

大宅

csdenis 發表於 15-4-27 00:15
激進人仕衝擊令市民無法接觸落區官員, 你就話"唔落區咪得囉", 如此邏輯, 本未倒置至於極點......
...
問建制派要張飛,佢地有台唱下歌、跳下舞等高官來,那處適合你!
問題係,建制D人都己支持政改啦,仲要向佢地宣傳!!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至