自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:24小時保姆價錢

我聽人地講要三萬多!放星期6/日/紅日.

侯爵府

請個工人啦~
24小時, 都要比飯人食, 同訓覺~

大宅

做保姆是一份可兼顧及照顧到自己家庭的工作,不能用全職工作的工資去計算。比3萬元保姆的話,我自己要賺幾多先夠?3萬不是一個少數目。

大宅

引用:做保姆是一份可兼顧及照顧到自己家庭的工作

原帖由 Leung424 於 15-05-15 發表
做保姆是一份可兼顧及照顧到自己家庭的工作,不能用全職工作的工資去計算。比3萬元保姆的話,我自己要賺幾 ...
講緊24小時喎,點兼顧自己家庭?連瞓同食都要係僱主屋企,放假先見到屋企人喎。$60一個鐘都叫貴?

我叫亞貓,唔好以為我個名好求其,因為我原是流浪貓一隻,起初未諗到名時,個個都叫我"亞貓",之後就算同我改左名我都唔識應 :mrgreen: ,所以最後大家都叫返我做"亞貓"。

男爵府

引用:做保姆是一份可兼顧及照顧到自己家庭的工作

原帖由 Leung424 於 15-05-15 發表
做保姆是一份可兼顧及照顧到自己家庭的工作,不能用全職工作的工資去計算。比3萬元保姆的話,我自己要賺幾 ...
但係講緊依家個case保姆要付出24 小時,你估個個小朋友好易照顧咩! 返工都唔會返24 hours 喇! 講真照顧bb 唔係好難又唔係好易!! 3 餐snacks 車費帶小朋友返學接送,無可能24 小時照顧而唔夠1 萬蚊。 樓主朋友試下搵屋苑內EE,有無人肯幫, 咁又唔會話5 日見唔到bb 咁可憐。
俾多d資料,可能有Jm 幫到你朋友。

首頁

尾頁

跳至