親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇人試過或知道美國簽證未到期,但特區護照到期,要再申請嗎?

別墅

回覆:美國簽證未到期,但特區護照到期

唔洗,拎埋新舊護照去就得

男爵府

引用:唔洗,拎埋新舊護照去就得

原帖由 lokchick 於 15-05-15 發表
Yes bring the old passport with visa stamp and the new passport

複式洋房

回覆:CarolVan 的帖子

唔該曬,
因為買咗機票先諗起特區護照到期,所以有D擔心

男爵府

CarolVan 發表於 15-5-16 23:48
唔該曬,
因為買咗機票先諗起特區護照到期,所以有D擔心
唔駛擔心,樓上說得對,我都係咁做.
世俗艱難,相互體諒就好

子爵府

amk650191 發表於 15-5-17 05:33
唔駛擔心,樓上說得對,我都係咁做.

請問澳洲簽證係咪都可以咁樣?

因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

男爵府

LLK 發表於 15-5-20 11:29
請問澳洲簽證係咪都可以咁樣?
不可以。去澳洲的 ETA 有效期為十二個月;若護照已過期,則要重新申請。

https://www.eta.immi.gov.au/ETAS3/etas
  • You can enter Australia as many times as you want during a 12 month period from the date the ETA is granted or until the expiry date of your passport, whichever is earlier.

世俗艱難,相互體諒就好

子爵府

引用:Quote:LLK 發表於 15-5-20 11:29 請問澳洲

原帖由 amk650191 於 15-05-20 發表
不可以。去澳洲的 ETA 有效期為十二個月;若護照已過期,則要重新申請。

https://www.eta.immi.gov.au/ETA ...
今日上網申請visa,因為passport 未到期,所以approved. 佢容許passport 資料有改變時,通知visa centre 就得!

我說Passport 到期,係申請visa 後到期,之後我renew passport,再上網更新passport 資料!

因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

男爵府

LLK 發表於 15-5-20 19:18
今日上網申請visa,因為passport 未到期,所以approved. 佢容許passport 資料有改變時,通知visa centre ...
原來可以?謝謝糾正。
世俗艱難,相互體諒就好

大宅

LLK 發表於 15-5-20 19:18
今日上網申請visa,因為passport 未到期,所以approved. 佢容許passport 資料有改變時,通知visa centre ...
Hi,請問你美國visa是否都可以一樣做,到時再renew passport? Thanks!

大宅

lokchick 發表於 15-5-15 08:41
想請問我特區護照剩返不夠半年,係咪吾會簽比我?

大宅

-

子爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 wendywong032 的帖子

10年
執子之手 與子皆老

首頁

尾頁

跳至