美容扮靚

跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

本身都係見佢地賣晒廣告,環境又靚,對佢地都有信心先join左個脫面毛plan...
點知脫左2次...塊面本來無斑,變左出現一啲淡斑(仲係5片仔咁多)!!!...果時簡直晴天霹靂!!!
問啲治療師就只識話:“唔會架wo,”“唔會架wo”...咁答有咩意思?!事實就係已經會呀嘛
第3次去,Dermes就安排左個新人幫我做,我脫面毛,佢竟然全程叫我舉高隻手放係個頭度...搽面霜都唔識搽!由左眼一嘢過拖去右眼...(無言)...我做咁多年facial都未試過見人咁搽面霜

所以之後隔左1年都無再去脫...之後佢地打俾我問點解,我話因為打到我啲斑出左黎,電話果個人就話部機因為針對黑色素...所以有機會吸左我底層啲斑出黎wo...但完全唔提有咩方法預防or解決!

咁大間公司,質素原來如此...

另外Dermes安排上都好煩...
我從來唔想指定治療師,只想易booking...但佢地就話我嘅file係果個人跟,就一定要搵返果個人幫我booking煩唔煩啊!?
通常果個幫我booking嘅人都唔係度,又要等佢覆我,但佢覆我時,我又忙緊錯過個電話...
所以booking咁小嘅事都可以搞好耐
我終於發火時,櫃台聽電話啲人先肯幫我落...但幾日後竟然收到book左果個治療師電話,話佢果日返早,所以問我可否改第2日...即時燥底啊!!!

仲有好多細微嘅事都懶得講喇...總之好失望,錢俾左,做差左

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:Dermes真係好差+好煩,失望!

呢間嘢真係差左好多。

打面要放手上頭到做乜?玩嘢?

我join左好多part..而家都無再去。

一來佢hea做,2黎一換黎換去d人換到我唔想再去。

侯爵府

引用:本身都係見佢地賣晒廣告,環境又靚,對佢地

原帖由 SCCCS 於 15-05-23 發表
本身都係見佢地賣晒廣告,環境又靚,對佢地都有信心先join左個脫面毛plan...
點知脫左2次...塊面本來無斑, ...
對哩間集團好失望!樓主,一陣可能有佢地公司既打手出現護主攻擊你,你小心d呀

複式洋房

回覆:magiee 的帖子

你咁講完,啲打手都唔好意思咁快出動

男爵府

間野流失率好高,長期請人,每星期都有新人上training, 好易請,吾洗經驗同學歷, train 三星期就落鋪跟客,新人跟舊file, 即係一啲已經好耐無上嚟既客,call返上嚟做,個個月每間center都有新人落鋪同舊人走,training時都有好多人走

大宅

回覆:SCCCS 的帖子

好同意,又貴,d 治療師又麻麻地有朋友想join 都叫佢諗清楚d

大宅

同意呀,JOIN左脫面毛,已經換左4個以上治療師,到後期上親去就次次新人,其實都唔係好明,明明佢已經CONFIRM明天的BOOKING,都仲好意思同我講「而家仲忙緊,叫其他同事幫你」....咁仲使咩就你個期做BOOKING呢????

而家越做越差....又HARDSELL......

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:間野流失率好高,長期請人,每星期都有新人

原帖由 choiyan05 於 15-05-23 發表
間野流失率好高,長期請人,每星期都有新人上training, 好易請,吾洗經驗同學歷, train 三星期就落鋪跟客 ...
我之前個治療師都跟左年幾,無啦啦同我講家姐生cancer要休息3個月照顧佢家姐,咁3個月我咪等佢返。

點知一去無回頭。其實一早resign左

之後轉左3個治療師。差到死。

索性自己打算。
6萬3蚊實際打左全腳半手,面都未打完。

男爵府

引用:Quote:原帖由 choiyan05 於 15-05-23 發表

原帖由 LedTV 於 15-05-23 發表
我之前個治療師都跟左年幾,無啦啦同我講家姐生cancer要休息3個月照顧佢家姐,咁3個月我咪等佢返。

點知一 ...
我由2010年打到今時今日仲打緊,換左六七個人,好彩無出過事,亦每次都約到
不過呢間野啲人好求其,好多黑心人,我係入面做左個幾月就無做了

洋房

我都係一個受傷者!呢個集團真係差到爆炸。我join左佢地就旗下個cleen脱腋下毛毛,join完做左第一次個治療師就無做,轉我去第二個,第二果位又成日改我時間,試過一次我出左門口去緊脫毛,果治療師突然打來話佢公司d機壞左叫我遲兩個鐘返來。我火都來埋話想取消!心諗有咩可能全公司d機都壞左,佢見我發脾氣先話叫我照來,過到來又等左好耐先幫我做。之後第三次唔記得咩原因話佢忙緊個客遲到,要第二個幫我做住先,真係o晒咀!
跟住最近二月個治療師又無啦啦打來同我講同左Dermes合併叫我轉跟佢去果邊做激光,話免費轉喎。但要四月先有同事聯絡我,結果到而家五月我見仲未打來先自己打上去問點解,聽電話果個小姐又話要問返我既治療師,當然最後緊係無人覆我,自己whatsapp個治療師又話對唔住揾人第二日即刻覆我。到第二日又係得空氣覆我。呢間野真係好差,個治療師同我講對不起多過同我傾計。想打去投訴佢嫁啦,但自己又忙,忙完又心軟諗驚人飯碗不保。最後打上去叫佢換一個有責任既治療師俾我就算左算啦!
而家只想快快完成個療程就算啦。廣告都係呃人嫁,仲要打左幾次都唔見少左好多毛毛。大家真係唔好再中計!超級失望!

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+15-05-23+發表我之

原帖由 choiyan05 於 15-05-23 發表
我由2010年打到今時今日仲打緊,換左六七個人,好彩無出過事,亦每次都約到
不過呢間野啲人好求其,好多黑 ...
打到,但佢較到最細黎打我塊面,我唔鍾意。

之前跟我個個打得好好。

男爵府

引用:Quote:原帖由 choiyan05 於 15-05-23 發表

原帖由 LedTV 於 15-05-23 發表
打到,但佢較到最細黎打我塊面,我唔鍾意。

之前跟我個個打得好好。
面毛較幼較淺色,要打好多次先有效果
效果base on 黑色素,粗幼度, 同濃密度
你有心理準備打好多次
同埋面皮膚幼嫩,所以開得比較低度數

子爵府

打面毛真係用新既755機安全D,dermes舊機,脫前要剃面毛先,有機會會刮損(之前就係試過俾dermes刮損),所以風險大D,新機脫前唔洗剃面毛,打完一抹D毛喺哂棉花度,我做左四次只剩唇毛幾條仲要打,效果舒服又快

子爵府

Dermes我都已經冇去了

禁止訪問

子爵府

減齡達人勳章

佢部機又吾係最新又痛又貴
而家市面上大把新機平過佢啦
人地又係永久保養
使鬼做DERXXX咩

複式洋房

回覆:kammymic 的帖子

係wo...獲獲打去都話負責我果個忙緊(我都唔想指定人負責囉…又唔係跟得好好
...我地俾錢仲要就晒佢地...都唔知邊個先係客

大宅

我好好采地冇遇到樓主既情況!不過真係有得揀 跟足一個就可以。
So far 我跟開果個即使升左職 都唔會pass 我比第二個。

複式洋房

我都覺得差左好多,次次唔同人之餘仲每次都不停sell野,次次都sell我成個鐘,但係做就做得求其,我見比左咁貴冇理由唔去,所以只可以硬食,不過打左兩年多d, so far都冇發生過損傷,不過我唔會再join同埋介紹人去

男爵府

我都覺差左!Join左幾年换左幾個治療師。我發現治療師唔做你個case佢地會揾藉口,例如去進修,請假3個月等。。。有次舊治療師話自己去進修,彈左我俾個新人,treatment那天我又見到佢,分明講大話!實情係將啲冇潛質再買plan 的case俾新人train!
而家我個治療師又話大肚,下次都唔知見唔見到佢!唉。。。

首頁
12345...9

尾頁

跳至