樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

我層樓放了3個月, 都未租得出.

別墅

其實我覺得都要講緣份ga,有緣就一拍即合,又加上常常下大兩、考試等!冇辦法la,祝好運

伯爵府

7 days. The view of my flat and block no. is not as good as others, but since it is newly renovated, can 租得出 quick.

If you want to 租得出 quick, better spend some money to renovate.

公爵府

邊區?會唔會你set太高價呀?

男爵府

育兒性格勳章

是呀,我覺得你整下個kitchen 同toilet會快d租得出
我個時都係揀左個kitchen 同 toilet有執過的,反而除左冷氣外,其他電器同家私包唔包唔係太重要囉。
講真買呢d有幾貴,而且又唔洗用業主既家私,唔係個個業主都係有taste架ma,又怕整爛佢d野,仲收貴d租。
所以我租呢度都係唔包家私電器的。

[ 本文章最後由 hunghungb 於 08-6-25 20:11 編輯 ]

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咦咦咦

樓主 , 你層樓係邊處 我搵緊樓租喎 , 可吾比d資料我

民房

umm..我都覺得執靚d個toilet n kitchen會attractive好多!

我之前都放左1個月度啦!

禁止發言

禁止訪問

禁止發言

大宅

原文章由 easonkinki 於 08-6-25 19:24 發表
邊區?會唔會你set太高價呀?

係呀!如果是市價,無理由等咁耐wor! 你唔好為左收多幾百蚊就拖住,試想想,快一頭半個月租出,條數都係反到,所以最緊要揀好客,平兩三百蚊一個月也可以接受。

最好自己上網找租客,因為唔使俾佣金。如果個客只租一年就走,維到lai,d佣金好貴,好肉赤!

我唔會花大錢拾,只花二千len蚊全屋油一油佢,效果已經非常理想,之後很快便租出。

[ 本文章最後由 busymami 於 08-7-1 01:17 編輯 ]

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主

你層樓係邊處呀 我一個人住 , 搵緊地方呀 比d 資料黎呀 如果地方同租金啱 , 8月可入住呀

大宅

個單位如果企理的話好快租出架。我個單位買左未交樓已有租客mark左,租金重幾ok添,但都用了d時間執執佢先交俾租客。

大宅

二千len蚊可以油全屋? 介紹個裝修師傅來好嗎?

原文章由 busymami 於 08-7-1 01:14 發表

係呀!如果是市價,無理由等咁耐wor! 你唔好為左收多幾百蚊就拖住,試想想,快一頭半個月租出,條數都係反到,所以最緊要揀好客,平兩三百蚊一個月也可以接受。

最好自己上網找租客,因為唔使俾佣金。如果個客只租一年就走,維到lai,d ...

大宅

原文章由 snow228 於 08-7-2 17:17 發表
二千len蚊可以油全屋? 介紹個裝修師傅來好嗎?

係呀!係我未來弟婦介紹ga,因為佢家姐試過,覺得ok,所以才介紹給我。
他是家庭作業式的,真係超平!雖然是兩年前的價位,但是當年第二個quote我5,6千蚊(700尺,兩房兩廳),真是差很遠呀!當然,你唔好要求豪宅式規格,但是我第一次睇就已經收貨。

不過我只是幫趁油油only,第二樣未試過,如果你要油油的話,我可以pm電話給你,不過唔知佢仲有無做,你自己打電話去問下。

我都要摷返張完工紙出來至pm到個電話俾你。

禁止發言

大宅

可否PM 比我?

原文章由 busymami 於 08-7-2 21:29 發表

係呀!係我未來弟婦介紹ga,因為佢家姐試過,覺得ok,所以才介紹給我。
他是家庭作業式的,真係超平!雖然是兩年前的價位,但是當年第二個quote我5,6千蚊(700尺,兩房兩廳),真是差很遠呀!當然,你唔好要求豪宅式規格,但是我第一次睇就已經 ...

大宅

原文章由 小月月 於 08-7-2 21:45 發表

咁要自己買油定佢include埋?

包埋油,不過係駱駝漆,如果要ici的話,要貴d。我因為只求有個新淨look給租客睇樓,所以用平油!

等我搵返佢個電話出來先可以給你們,如果這兩天無時間的話,可能要weekend至得閒搵!sorry先!

大宅

樓主 , 你層樓係邊處 我搵緊樓租喎 , 可吾比d資料我

首頁

尾頁

跳至