跳至

首頁

尾頁

複式洋房

九龍城太子道西
有人在裹面學嘢嗎?內有一間有RWI 課程,請問有人可以分享一吓,謝謝!

大宅

引用:九龍城太子道西有人在裹面學嘢嗎?內有一間

原帖由 linglinglong 於 15-05-24 發表
九龍城太子道西
有人在裹面學嘢嗎?內有一間有RWI 課程,請問有人可以分享一吓,謝謝! ...
上次做評估都要俾$250,聽人講RWI課程幾好,但學費好貴,而且係長期課程,。但呢個centre好新,又未知邊個老師教,我稔緊暑期班平啲,或者會試試。

別墅

我個仔學緊C & W ! 個老師好nice !
SK3

大宅

引用:我個仔學緊C & W ! 個老師好nice ! SK3

原帖由 SK3 於 15-05-26 發表
我個仔學緊C & W ! 個老師好nice !
SK3
c & w?

別墅

Comprehension & writing

大宅

引用:Comprehension & writing

原帖由 SK3 於 15-05-26 發表
Comprehension & writing
你是指係學薈坊unikid學緊c & w?佢由拼音開始學?

別墅

不是由拼音開始學!是剛在那裏學c & w.

大宅

引用:不是由拼音開始學!是剛在那裏學c & w.

原帖由 SK3 於 15-05-27 發表
謝謝回覆!你小朋友幾大?但佢新到我唔覺佢有乜course開咗,又睇唔到有老師係到。

別墅

我小朋友3同7歲。3嵗在那裏上過fitness class- very good!玩到唔想走。7歲上C & W。佢地有summer course, 我2個小朋友會學游泳。Oxford course價錢相對貴D, 但那是公價,交3個月學費之前有折扣,你可👀。

複式洋房

引用:不是由拼音開始學!是剛在那裏學c & w.

係呀,好新!
佢5月中是否先開始regular course,感覺ok嗎?
sir / miss 教?
我也報了 RWI summer course

我之前上過去幾次(Sat)下午,經常有位外籍女老師跟一位小男生上堂,1對1,有講有笑,看似幾愉快,個環境幾好。

如果summer ok 想keep住!

別墅

我個仔學星期六下午,是女老師。

複式洋房

回覆:SK3 的帖子

可能係你小朋友,幾 happy 喎!你仔之前有否上過rwi ?我覺得c&w 好深吓!不過你已小學,我仔將在 unikid 上,交流吓……thanks

別墅

冇呀!佢已完成jolly phonics!所以學c & w!
Nice to meet you!
睇下我地幾時遇到啦啦!

大宅

引用:Quote:原帖由 SK3 於 15-05-27 發表不是由

原帖由 linglinglong 於 15-05-27 發表
係呀,好新!
佢5月中是否先開始regular course,感覺ok嗎?
sir / miss 教?
你summer 報咩時間?我或者都會報

複式洋房

回覆:kathywong0807 的帖子

我仔快5歲 foundation ,星期二,三,五 3:00-4:00,你呢?

複式洋房

引用:我小朋友3同7歲。3嵗在那裏上過fitness cla

我小朋友3同7歲。3嵗在那裏上過fitness class- very good!玩到唔想走。7歲上C & W。佢地有summer course, ...
Nice to meet you,我上次去報名,有好多嘢問導師,我仔就無無聊聊,咁有位男導師帶佢入fitness room 玩, 玩左好耐,之後男導師同我講解這課程,咩統合,咩前庭乜……對小朋友專注有幫助,請問好知道嗎?

別墅

是感覺統合!在遊戲過程中導師會覌察小朋友的手眼協調同平衡力。因為阿女暑假學游泳,要9月再join fitness course.

大宅

回覆:薈學坊

我個女返左2堂unikid RWI, 好好呀,其實我覺得唔貴了,咁既質素

我之前同女女出cwb, 佐敦好出名的centre,全都400-450一堂,但課程太覆雜,一個鐘又reading, phonics, writing, dictation, 就算阿女識晒d phonics 音都無時間比佢專心學拼字,我鐘意RWI夠簡單,有時間比佢專心學拼音,從底開始學返,一星期上兩堂,學得好快,之前有2歲開始跟個私人老師1年半收 550 一個鐘都無學得咁好,好滿意呀!

複式洋房

引用:是感覺統合!在遊戲過程中導師會覌察小朋友

原帖由 SK3 於 15-05-28 發表
是感覺統合!在遊戲過程中導師會覌察小朋友的手眼協調同平衡力。因為阿女暑假學游泳,要9月再join fitness ...
係呀,感覺統合,係咪真有幫助呢?好似只係跑跳玩,但價吾平ga woh....

亞仔比佢吸引到,所以話好like 呢度學嘢,我怕將來佢以為一黎到就有得玩。

複式洋房

引用:我個女返左2堂unikid RWI, 好好呀,其實我

原帖由 glo000 於 15-05-28 發表
我個女返左2堂unikid RWI, 好好呀,其實我覺得唔貴了,咁既質素

我之前同女女出cwb, 佐敦好出名的centre, ...
你好,請問都係女老師,長卷髮幾高大嗰一位,你女好喜歡嗎? 剛上了2堂你已感到成效,請問當中有咩變化令你察覺到,希望分享一吓……thanks.

首頁

尾頁

跳至