想生BB

跳至

首頁
23456...10

尾頁

大宅

回覆 g13473 的帖子

可以提供哪𥚃可以驗精嗎?

男爵府

CarrieABC 發表於 15-5-27 21:51
回覆 g13473 的帖子

可以提供哪𥚃可以驗精嗎?

平平地家計會有得驗了.

大宅

樓主,謝謝你在我的板面方享,讓我可以看到你的經歷,這條路真的不易行,今次第三次真的令我有點崩潰,但最慘的就和你一樣,不想人地知,要和平常一樣的過,這種痛沒經歷過的點會知
今日會去政府覆診,以確定懷孕指數有在跌,以排除宮外孕的可能,我已經揾左中醫,不孕醫生等資料,可能都係唔認命的人,唔甘心,但只想盡快,唔想細的同大的隔太遠,自己亦都係高0了

想問你去邊到驗身,大約幾錢?
再次謝謝你!

大宅

看到我流眼涙 , 就是生命的見證
bb快高長大, 神保守他

男爵府

回覆:( 超長 ) 只想鼓勵多次小產的姊妹 , 我終於撐過去了 !

你好利害,好勇

複式洋房

回覆:小Sin子 的帖子

恭喜您,終於挨過了!我都小氣3次了,深深明白你嘅感受,多謝你分享,心中多一點正能量

別墅

回覆:( 超長 ) 只想鼓勵多次小產的姊妹 , 我終於撐過去了 !

樓主好利害丫

我都試過一次,係五月頭一晚半夜既時候,因為柯血而入左急症室,但照過超聲波阿B冇事有心跳一切正常,但都入院check係咩事,結果原來係因為宮頸外瓣,唔小心整到佢而出血,之後照左超聲波顯示一切正常阿b冇出血現狀,而且仲有郁添,本來下午醫生話可以返家抖下,但我見仲有血,所以要求睇多晚,跟住佢地就話我個情況穩定左,如果佢地要床位既時候就會轉我到產後病房,但好竟不常,我係個日成日都覺得好熱,同姑娘講左幾次,頭幾次都量到係冇發燒,但醫生同我講完呢個轉房要求時,我再同醫生講話我個身好熱,佢地再探發現發燒, 就食左退燒藥觀察下,食左藥係退左,但半夜再返發,跟住話驗到有尿道發炎,開左退燒同抗生素我食,又退左,點知下午再燒再起,醫生建議轉打抗生素針,當時已問左佢會唔會有事,佢話好少機會會影響到Bb,只係想我快啲好返,咁照打,就係醫院派飯前就插左針斗同打左第一支抗生素針,飯後唔知點解個肚痛得好利害,痛到我標晒冷汗,痛一陣就停下之後繼續痛,斷斷續續咁痛左我2個鐘,其間都有同姑娘講我個肚好痛,醫生check過但話要等照超聲波先知咩事,點知10點左右痛左咁去廁所個陣連阿B都出埋黎連臍帶吊住係我下體,我驟眼望一下婇似睇到係囡囡,個一刻我真係好驚好痛,好想喊但喊唔出,跟住姑娘將我連埋阿b送回病床,因為仲吊住係到同胎盤未出晒,所以我訓係個盤上面等,通知左老公,佢黎到個下我即刻爆喊,而且我仲感覺到身下的Bb好似有郁過,但同醫生講,佢話24周以下唔會救.......等左幾個鐘胎盤都仲係未出晒,安排我緊急吸宮.......呢個情況發生得太突然,有好多野都唔知可以點,只有聽醫生既話,當時醫生話會拎晒啲野去化驗,包括阿B,睇下會唔會係基因問題而引起,但報告就要長啲時間,要等到8月中先知道結果,我好驚下次都會係咁,而家睇緊中醫調理緊,醫生就話我復原得快,希望8月個報告一切正常,如果係咁就開始努力做人

我開頭個半個月係人前好似冇野咁,但當只有一個人既時候都會不自覺咁喊,後尾諗諗下喊都於事冇補,人都要過落去,現在只會將小天使放在心中,繼續開開心心咁過,希望佢快啲返黎我身邊,我都希望大家曾小x過既jm不要傷心,不要俾自己太大壓力,收拾心情,小天使好快會返黎搵你地架喇,共勉之

男爵府

evalau14 發表於 15-7-8 08:24
樓主,謝謝你在我的板面方享,讓我可以看到你的經歷,這條路真的不易行,今次第三次真的令我有點崩潰,但最 ...

我去睇余啟文 , 同佢講我的小產 history , 同佢講我想抽血驗不孕, 佢就寫紙俾我去化驗所抽血 , 要 day 2 - 3 去的 , 同埋佢會寫明要驗乜 , m come day 1 打電話去化驗所預約. 果陣係四千幾蚊.

男爵府

win615 發表於 15-7-8 11:21
樓主好利害丫

我都試過一次,係五月頭一晚半夜既時候,因為柯血而入左急症室,但照過超聲波阿B冇事 ...

win615 , 聽到你的情況都替你心痛 , 大周數的小產 , 又係另一種深層的痛. 你要加油撐住 , you are not alone !!

我以前一大班小產之友們 , 宜家個個都已經成功生左 , 有的仲生埋第二胎添. 只要唔放棄 , 總有一天成功 !

大宅

回覆 小Sin子 的帖子

小Sin子
恭喜你呀, 祝你一家幸福快樂。

好開心呢到有一班Jm明白大家感受,互相鼓勵 "

我小產後有一排收埋自己唔見人, d人問我左乜?我見小產後已經兩個月, 心情已經好好多, 米同佢地講我小產左!

但未經曆過的人永遠唔會知有幾痛? 佢地第一句就話: 乜咁唔小心呀? 我聽完心中想: 同你再講落去都唒氣, 唔會安慰到我! 有d朋友聽到小產,態度 就好似: 你傷風感冒呀? 去睇E生啦, 食左藥就冇事gal a!

我唔怪佢地, 只係佢地根本冇經歷過, 完全唔明白果種心理上嘅痛係跟著你一世, 所以我好明白, 我唔會再同人講我小產, 只有讓時間慢慢冲淡傷痛!

所以好興幸有呢到d jm 鼓勵和支持, 也祝福大家好孕!

大宅

回覆:小Sin子 的帖子

你真的很勇敢,很堅強呀!我從頭到尾看一次也想比個叻你。
我試了年多,一個都未中,反而很灰心也擔憂。
雖然case 不同,仍十分需要你的正能量。

男爵府

CarrieABC 發表於 15-7-8 18:16
回覆 小Sin子 的帖子

小Sin子

係 , 未經歷過小產的人 , 其實真係唔會明白. 講左 d 傷害我地的說話都唔奇.

咩 "唔緊要 , 你仲後生 , 好快可以再生一個" , 你估生暗瘡咩 ? 死左果個係我兒女黎 , 唔係死左呀 ? 由得佢啦 , 生過第二個啦 , 你估買野 A 斷左貨就揀買 B 咩 ?

一係就話 "又小產 ? 會唔會你身體有毛病呀 ? 太心急了 , 調理耐 d 先再試啦 ? " , 點呀 ? 係咪我等十年之後再試 , 就一定成功呀 ?!

所以唔啱聽的 , 唔好理 , 唔啱傾的人 , 唔駛同佢地多講. 亦唔駛勞氣.

男爵府

Mrs.Li@Baby 發表於 15-7-8 21:41
你真的很勇敢,很堅強呀!我從頭到尾看一次也想比個叻你。
我試了年多,一個都未中,反而很灰心也擔憂。
雖 ...

Mrs. Li ,

小產痛 , 我亦明白等好耐都唔 bingo 的苦 . 你都要加油呀 ~!

大宅

引用:+本帖最後由+小Sin子+於+15-5-25+12:02+編

原帖由 小Sin子 於 15-05-24 發表

小時候從來沒有想像過自己將來會有 5 次懷孕經驗. 多次小產 ...
恭喜你最後終於成功!
真心建議你以後在每年農曆七月為已經離開既BB做附薦!

男爵府

引用:樓主好利害丫我都試過一次,係五月頭一晚半

原帖由 win615 於 15-07-08 發表
樓主好利害丫

我都試過一次,係五月頭一晚半夜既時候,因為柯血而入左急症室,但照過超聲波阿B冇事 ...
我同你一樣,17w ,先流啡,之後發燒,食抗生素,穿水,痾左出黎。

別墅

你好叻呀媽媽.希望你們和家人健健康康,開開心心.祝福你們.

別墅

祝福樓主一家平安幸福

男爵府

你好勇敢~~
偉大的媽媽!

別墅

勇敢的媽媽,多謝你令我的勇氣增加返少少

別墅

引用:Quote:原帖由 win615 於 15-07-08 發表樓主

原帖由 wanmm323 於 15-09-29 發表
我同你一樣,17w ,先流啡,之後發燒,食抗生素,穿水,痾左出黎。
唉,唔覺唔覺由小x到而家已經黎左4次m,咁耐都唔中。。。。本身3/10係我既預產期,同我差唔多日子既bb一個個出世,有啲心up

首頁
23456...10

尾頁

跳至