美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

負離子直髮器好唔好用?

請問係咪可以拉到好直, 同埋會唔會好傷頭髮呢?

伯爵府

Re: 負離子直髮器好唔好用?

我啱啱買左一個叫老公幫我整,效果唔錯,同出面整嘅效果一樣,我買左部機&兩盒膏都係$500,d膏仲可以用幾次,都好化算...

子爵府

芹菜,

如果你怕傷髮,可以調較部機既溫度至最低(120度),夾直頭髮之前可以先搽少少髮尾油或者噴上營養水嚟保護頭髮先,然後再夾,先將頭髮分成上下兩部份,先夾直上部份,然後夾下部份至髮尾,咁樣髮尾就唔會過乾而開叉;二來,最好先用風筒或者等頭髮至半乾先至夾,等夾既時間短啲,反之,如果洗完頭太濕咁夾,因為需要夾乾頭髮,所以需時較長,咁樣係會較為傷髮,二來亦會令致髮尾電燶...留意留意.

民房

咁national o個個負離子風筒呢? 有無人試過有用呀

別墅

national o個個負離子風筒, 唔會吹直頭髮, 只是頭髮會保濕一點, 但我用過覺得冇mug分別

民房

唔怪得佢越賣越平啦!! thx^^

我d friend話, 做第一次負離子一定好好, 效果好靚, 但係做第二次開始就無咁好效果喇, 髮尾都會翹添呀~
妳地有無d咁既情況呀?

我做左一次遊離子~而加唔知好唔好做第二次, 因為怕有以上情況呀~

首頁

尾頁

跳至