自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我小b出世幾日,奶粉b,成日扭要啜,食完奶一個鐘就喊到唔收聲,嘈住大b訓覺,抱都搞唔掂,開奶俾佢又食小小,啜住就訓著左,我話想俾奶嘴佢食,起碼夜晚唔會嘈住其他人訓覺,但c6唔贊成,佢一向都唔贊成俾奶嘴既,但我又搞唔掂小b,無可能成日抱住成粒鐘跟住開兩安奶佢食,佢訓一個鐘又再黎過,我頂唔順。呢個情況應該俾奶嘴佢食嗎?家人話食奶嘴會牙唔靚,仲有個話食到哮喘添喎。

公爵府

好媽媽勳章

[email protected] 發表於 15-5-26 11:14
我小b出世幾日,奶粉b,成日扭要啜,食完奶一個鐘就喊到唔收聲,嘈住大b訓覺,抱都搞唔掂,開奶俾佢又食小 ...
我仔有食奶咀, 食咗安定好多, bb會有安全感, 情緒都會穩定好多, 我比亞仔食到一歲就戒, 佢d乳齒都生得好齊整, 係換恆齒時d牙太大同埋佢學長笛, 門牙有少少哨, 其他身體都無乜大問題, 食奶咀唔係問題, 但係唔好食到幾歲都仲食緊

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

女冇食, 仔有食, 兩者分別不大......
有食俾到安全感照俾佢食, 大大下就唔食啦.....
你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

回覆:食奶咀b的媽媽請進

食到8-9個月就吾食,到宜家兩歲都吾記得點死

訓淋d,冇咁辛苦

大宅

食奶嘴又唔係食毒品⋯⋯放鬆d ...大仔有食2歲要介用左幾日已經介左,細仔依加一樣有食,2個d牙生得好整齊。講野都無問題!我細個都係食奶嘴大

伯爵府

啲牙靚唔靚係遺傳,我老公食到三歲,啲牙好似明星咁齊咁白,仲有,你老公話唔好比奶咀,咁細b食完奶扭咪叫佢搞掂細b囉,好簡單

侯爵府

有食, 牙齒無問題, 到2歲左右就自己唔食

公爵府

引用:食奶嘴又唔係食毒品⋯⋯放鬆d+...大仔有食2

原帖由 dayday1902 於 15-05-26 發表
食奶嘴又唔係食毒品⋯⋯放鬆d ...大仔有食2歲要介用左幾日已經介左,細仔依加一樣有食,2個d牙生得好整齊。 ...
佢地就係話有個食到哮喘囉。

侯爵府

引用:我小b出世幾日,奶粉b,成日扭要啜,食完奶

原帖由 [email protected] 於 15-05-26 發表
我小b出世幾日,奶粉b,成日扭要啜,食完奶一個鐘就喊到唔收聲,嘈住大b訓覺,抱都搞唔掂,開奶俾佢又食小 ...
我細B同您B一樣,食完奶一個鍾又扭,比奶佢食就食少少,含住奶樽瞓,宜家我有比奶嘴佢,啜下啜下瞓得好好,大仔食奶嘴食到兩歲先戒,一日就搞掂

大宅

有食、食到歲幾自己唔食!牙齒冇問題!

伯爵府

有食, 13M 冇特別, 唔想咪佢扭訓時先比佢食, 佢一訓左就整走佢, 減少食既時間

禁止訪問

男爵府

我兩個囡都有食奶咀,但只係瞓覺先俾,瞓淋咗就拎走,到差唔多一歳就介咗。

男爵府

引用:Quote:原帖由 dayday1902 於 15-05-26 發表

原帖由 [email protected] 於 15-05-26 發表
佢地就係話有個食到哮喘囉。
哮喘係遺傳的

別墅

引用:我小b出世幾日,奶粉b,成日扭要啜,食完奶

出世得嗰幾日,實會成日喊啦,用心了解吓咩原因先啦,再唔得至用奶咀。

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:啲牙靚唔靚係遺傳,我老公食到三歲,啲牙好

原帖由 sumsum_so 於 15-05-26 發表
啲牙靚唔靚係遺傳,我老公食到三歲,啲牙好似明星咁齊咁白,仲有,你老公話唔好比奶咀,咁細b食完奶扭咪叫 ...

珍珠宮

虎到金來勳章

我囡細個我都有比佢食,小BB覺得有安全感,無乜嘢特別影響,歲幾先至無食!

大宅

0-1歲係口腔期,幼兒係有吸啜既需要。呢個時期滿足唔到,對佢將來成長可能會有影響

男爵府

回覆:[email protected] 的帖子

哮喘成因
第一:哮喘是遺傳的
第二:長期咳氣管弱才变成後天哮喘
食奶咀能安撫情緒更有安全感。
我兩個小朋友到一歲左右佢地自己親手將奶咀扔入垃圾桶,更無影響牙齒外觀,我地三個都有食奶咀的牙齒都整齊。
大女無哮喘。因為我前夫沒有皮膚敏感同鼻敏感,所以沒有遺傳。
細仔就因為我有嚴重鼻敏感同嚴重哮喘,爸爸亦有嚴重鼻敏感所以有遺傳。
希望解決到你既困擾

男爵府

回覆:hoihoi83 的帖子

可以同屋企人解釋埋

首頁

尾頁

跳至