跳至

首頁

尾頁

大宅

我只帶一合回港,可怎樣帶過境?有冇JM試過?

公爵府

回覆:KWOKS 的帖子

i packed it in checked luggage ja.

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

KWOKS 發表於 15-5-26 11:41
我只帶一合回港,可怎樣帶過境?有冇JM試過?
如果帶一盒, 我會用個發泡膠盒加冰種 手提上機.

大宅

引用:i packed it in checked luggage ja.

原帖由 Mrs.Kangaroo 於 15-05-26 發表
i packed it in checked luggage ja.
請問你用咩pack住放luggage?怕會溶D水流出來

大宅

引用:Quote:KWOKS 發表於 15-5-26 11:41 我只帶

原帖由 wiiabcd 於 15-05-26 發表
如果帶一盒, 我會用個發泡膠盒加冰種 手提上機.
海關過機照到會否問?

子爵府

親子王國15週年勳章

我都係寄倉,幾隻放埋一齊,用毛巾包好可以作保冷之用,10 個小時應該無咁快溶,怕既就冰袋,daiso 有售。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

KWOKS 發表於 15-5-26 15:57
海關過機照到會否問?
唔會問, 大把人咁帶, 如果帶得多 就緊係寄倉啦, 費事拎咁重嘅嘢,

不過都有人覺得自己帶安心D.

大宅

回覆:帶frozen鮑魚返港

寄倉好過手提因為飛機行李倉好凍㗎,我試過返到香港屋企啲鮑魚仲係冰硬㗎。

公爵府

引用:Quote:原帖由 Mrs.Kangaroo 於 15-05-26 發

原帖由 KWOKS 於 15-05-26 發表
請問你用咩pack住放luggage?怕會溶D水流出來
用几層報紙加2个膠袋咋。ok 冇事。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

複式洋房

回覆:帶frozen鮑魚返港

我以前帶過,有 D 公司會幫你 pack 埋,上机時寄倉,不過鮑魚獨立寄

PS 我係帶新鲜嗰 D

大宅

請問大家在哪裡可以買到鮑魚帶返香港呢?
在brisbane有嗎?
Thx!

大宅

引用:請問大家在哪裡可以買到鮑魚帶返香港呢?在

原帖由 alethina 於 15-07-06 發表
請問大家在哪裡可以買到鮑魚帶返香港呢?
在brisbane有嗎?
Thx!
costa

複式洋房

How about In Perth? Thanks

大宅

回覆:KWOKS 的帖子

Thanks!
But I got it at the airport they hv ice pack with it

首頁

尾頁

跳至