懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

主要因為自己暫時為止冇太大反應, 例如一般孕吐,(可能你會話好彩)不過感覺唔真實,又會諗bb 唔知係咪冇生長。 我只有胸脹, 累咗, 可以食完早餐又瞓, 食完lunch又瞓, 夜晚仲瞓得著嗰隻。 我不嬲係m準冇乜m痛既人,(通常同人講都話我好彩) 所以想其他中咗jm分享下

大宅

回覆:懷孕初期反應同經痛關係

Jm你係極旱有冇早孕反應的孕婦,十個𥚃面得一個架咋,好好彩呀!我有個朋友陀兩次b又係冇嘔冇唔舒服,真係好羨慕佢!我兩胎都嘔到癲左
我覺得同體質都有少少關係,如果你平時冇乜m痛應該都好健康,我個位冇唔舒服的朋友亦係冇乜m痛!

大宅

引用:主要因為自己暫時為止冇太大反應,+例如一

原帖由 cherryland 於 15-06-17 發表
主要因為自己暫時為止冇太大反應, 例如一般孕吐,(可能你會話好彩)不過感覺唔真實,又會諗bb 唔知係咪冇生 ...

我一向m唔準,每次m come都會m痛,最痛時試過痛到標哂冷汗又暈又作嘔,以前連返工返學都返唔到。後來大個咗,又斷斷續續睇過下中醫調理情況先有改善,不過每次m頭2日仍要食止痛藥同攬住個熱水袋…
但我依家5wk+,暫時都係冇乜感覺,只係去多咗廁所,肚有輕微谷住(真係好輕微)同食完嘢都會頂住想作嘔但冇真正嘔過…同你一樣會成日諗BB到底仲喺唔喺度…好擔心…Anyway希望我都係好彩嗰個,唔會陀得太辛苦啦

別墅

引用:Jm你係極旱有冇早孕反應的孕婦,十個&

原帖由 gillgillmama 於 15-06-18 發表
Jm你係極旱有冇早孕反應的孕婦,十個𥚃面得一個架咋,好好彩呀!我有個朋友陀兩次b又係冇嘔冇唔舒服 ...
好多謝你既分享, 咁我都安落少少。我都係突然諗到呢兩者可能有關係。

別墅

引用:Quote:原帖由 cherryland 於 15-06-17 發表

原帖由 threelittlecats 於 15-06-18 發表
咁似乎好似同m痛唔痛冇乜關係咁bor...anyway, 我地大家都好孕, 順順利利!

別墅

引用:主要因為自己暫時為止冇太大反應, 例如一

主要因為自己暫時為止冇太大反應, 例如一般孕吐,(可能你會話好彩)不過感覺唔真實,又會諗bb 唔知係咪冇生 ...
我同你諗緊同一樣野,其實我都係due.day前幾日驗到,初初都肚有d扯實,但係依家過左due day好似冇咩感覺咁,我都擔心緊你擔心既0個樣野 我係由細到大從來都冇m 痛,從來冇試過m痛,我只係會頭痛,第二天就會come。 我都諗緊係咪其實因為咁所以我依家冇咩感覺

大宅

引用:主要因為自己暫時為止冇太大反應, 例如一

Me too

大宅

回覆:cherryland 的帖子

我陀緊第三胎,好彩我三胎都冇嘔過,係攰啲,成日想瞓。
今胎最大分別係懷孕初期口味明顯有喜惡,極度唔想食肉。

子爵府

我同你差不多

只不過我會有時有啲反胃,多胃氣,但冇嘔

同埋易攰,放左工明明冇乜做過都好似散左咁。。

別墅

應該唔關事掛,我次次都M痛,但我都無早孕反應,係訓多左咋,都係各人體質問題啦,我識好多人都無嘔過咖

大宅

回覆:vivian1126 的帖子

我都冇乜反應, 冇嘔過,係有時會肚痛。 食野就成日都想清淡d

別墅

家陣31週第一胎,我m都準,冇任何初孕反應,只係鍾意瞓覺啫。覺得你唔駛太担心啦。開開心心迎接bb啦

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

系呀,我要話你好彩。其實冇反應系證明你身體好。我俾孕吐搞到顛喇。

公爵府

我覺得主要系成日要嘔,經痛既感覺就唔會

大宅

你依家嘅情況同我果陣時一個樣。人哋地都喺話我好好彩。

大宅

tulip123 發表於 15-6-19 09:53
我都冇乜反應, 冇嘔過,係有時會肚痛。 食野就成日都想清淡d

喺,前期果陣時都喺咁。前期三個月,就喺想食青菜呢D。

大宅

你就好....超好彩
我due前1日就開始m痛...真係周身唔舒服...我訓著有時會周身痛...都幾辛苦下..
希望慢慢會好d

大宅

真的有關係嗎? 我經期準…幾乎唔痛…經量少4日左右,做開運動,衣家16週… 從未冇嘔過

大宅

我平時m期都幾準,m前冇咩徵狀

最多都係第1日m時個肚谷d,個人攰d,但冇痛

反而有咗bb時,第4個week開始有少少“吉吉”地嘅痛

宜家第5個week,可能仲早,身體未有太大變化

冇特別眼瞓,肚餓,嘔

希望之後都舒舒服服啦

祝大家好孕~~~

別墅

除咗易攰,肚扯扯地同有胃氣頂住 ,我都冇其他感覺。真係有d唔真實

首頁

尾頁

跳至