親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

暑假會去台中, 4日3夜, 但行程完全無"頭緒"; 大家可否幫忙, 諗下去邊和點安排好?
兩大, 兩小朋友 10歲, 8歲

THANK YOU!!

Don't worry!Be happy!

珊瑚宮

引用:暑假會去台中, 4日3夜, 但行程完全無\"頭緒\"

原帖由 chingbb 於 15-06-22 發表
暑假會去台中, 4日3夜, 但行程完全無"頭緒"; 大家可否幫忙, 諗下去邊和點安排好?
兩大, 兩小朋友 10歲, 8 ...
麗寶一天

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

我鍾意
小瑞士花園
青青草園
花花真美好!

禁止訪問

子爵府

hashtag旅遊勳章

回覆:台中

4日太少了~投日月潭+九族

男爵府

Biancacheung 發表於 15-6-22 17:08
好! 謝謝大家!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:4日太少了~投日月潭+九族 +

原帖由 Biancacheung 於 15-06-22 發表
幾多日先夠?

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由 Biancacheung 於 15-06-22 發

原帖由 SumSumBB 於 15-06-22 發表
幾多日先夠?
淨台中起碼7日起

男爵府

我去過兩次台中,兩次都係8日都仲未夠

信是有緣

伯爵府

好媽媽勳章

我去左5日4夜,三個人仔分別係14,11同9歲。

落機後,我地醫肚先,去左「易鼎活蝦」,然後去「逢甲夜市」。

第二日,我地去左「心之芳庭」睇薰衣草,
然後去「一中街夜市」,
晚上去洪瑞珍買定第二日早餐,
晚餐「陶源茗茶」打邊爐。

第三日,我地去左「溪頭妖怪村」,呢道影相幾靚,同埋幾適合小朋友玩,有個類似「逃出生天」咁上下的館,要小朋友自行想辦法逃走,村入面,都有少少夾公仔,打機果D玩意,呢間抵玩架,玩極都唔完,
落山時去了吃「鄉村景觀甕缸雞」,食飽,
沿途有間「麻糬主題館」,我地入左去買野,呢度收好早,好似點左右,
晚上去左「大里區勝利大夜市」。

第四日,我地去左「921地震教育園區」,呢個我覺得值得去睇,係921後,一間學校地震遺址,都幾震撼,而且有個體驗館感受地震,都真係值得去,
然後去左「三皇三家複合式餐」食野,地道台式下午茶,
跟住去「阿明師」買手信太陽餅,
「台中市第四信用合作社」和「宮源眼科」食雪糕,呢兩間野據講同一個老闆,所食賣D野一樣,係裝修唔同,佢個土鳳梨酥我覺得好食,仲有個綠茶朱古力都唔錯,
沿途行下「台中電子街」,「大買家」。

最尾一日去左飲茶,
然後去左「迪貝堡新時代店」,類似冒險樂園果種入錢玩果種樂園。

據講,有條吊橋可以去下,好長,景觀都靚,但我地冇時間去。

伯爵府

好媽媽勳章

講明先,我一家大細斬係HEA人,咖會PACK到個行程滿一滿,日日都訓到自然醒先出去,HEA得好交關下,而且,班人仔不願意搭好耐車,去名勝,所以,我去果D地方都冇係好遠架咋

男爵府

回覆 jlam 的帖子

jlam,
你的行程, 對我來說, 已經好有用!
我會住 : Grano House 逢甲卡諾旅店 -

我們都hea, hea, 地!

侯爵府

留毛先,啱使。

子爵府

畀面勳章

大宅

台中住邊間酒店好呀?住邊到較方便呢?

伯爵府

引用:我去左5日4夜,三個人仔分別係14,11同9歲。

原帖由 jlam 於 15-06-23 發表

落機後,我地醫肚先,去左「易鼎活蝦」,然後去「逢甲夜市」。 ...
想問果間迪斯堡係邊架?

男爵府

引用:我去左5日4夜,三個人仔分別係14,11同9歲。

原帖由 jlam 於 15-06-23 發表

落機後,我地醫肚先,去左「易鼎活蝦」,然後去「逢甲夜市」。 ...
我想問你講個啲適唔適合6歲仔玩?

首頁

尾頁

跳至