懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

未有果時,情緒都唔太穩定,到有左時情绪更加大上大落,少少事就好激動,求先又係咁,成個人好似癲左咁,大叫狂喊,而老公一d都唔體諒……我覺得好似得自己一個一力承擔所有野咁……雖然識佢第一日已經知佢係咁,但係自己成日就會諗埋d好負面嘅野……唉

複式洋房

引用:未有果時,情緒都唔太穩定,到有左時情绪更

原帖由 Michellewsw 於 15-06-28 發表
未有果時,情緒都唔太穩定,到有左時情绪更加大上大落,少少事就好激動,求先又係咁,成個人好似癲左咁,大 ...
同老公溝通多啲。可能佢唔識表達姐!!加油

複式洋房

回覆:烏龍mama 的帖子

謝謝你呀

大宅

未有果時,情緒都唔太穩定,到有左時情绪更加大上大落,少少事就好激動,求先又係咁,成個人好似癲左咁,大 ...
情緒好影響BB,放開心情睇開D,什麽事都正面,不要計較

大宅

回覆:明天11wk,激動過後,個肚有d痛……

其實只可靠自己睇開D!同上黎搵D姊妹傾下計!

大宅

回覆:Michellewsw 的帖子

明白懷孕初期身體會有不適,有時甚至會影響情緒,尤其對家人/熟人會更加容易發脾氣,不過人與人相處應互相尊重,希望得到別人體諒的同時也應學習體諒別人,太激動對自己身體及BB都唔好㗎,放鬆D啦香港人!!加油

大宅

我上次睇中醫佢問我情緒有冇唔穩定
我話冇但係就八卦問關事ga 咩?
佢話好似腎虛就會影響情緒(個專有名詞我唔太肯定係咪腎)
你不妨試下睇中醫調理下

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

你要多d同人溝通吖,情緒真係唔可以起伏咁大架

複式洋房

加油呀!睇下笑片個人開心d!

伯爵府

我都試過激動過後肚痛,之後都無再畀自己咁激動,聽多d 歌relax 下!唔開心既野試下唔好諗咁多,一時三刻都解決唔到就索性既來之則安之

大宅

孕婦喺要控制自己嘅情緒,唔好大起大落。如果當面同C6講唔清楚,寫帖條俾佢羅。

珍珠宮

唔好氣親自己,唔好理咁多喇,養好個胎先。

複式洋房

我都會心情好煩躁 但又暫時未公佈住 無人可以講 我現在6-7 wk

首頁

尾頁

跳至