0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個仔今日62日,之前40几日開始有肚風成日喊同特別忟但食左wind drop後好湊好多,唔會再成日無拉拉喊。一直喂人奶,每日補1-2次奶粉,呢兩日轉全奶粉因要返工。佢無論食人奶定奶粉凌晨3点後訓覺成日周身郁,跟住就喊1-2聲,好似好忟甘,我試過放佢糸身邊訓都糸甘(佢自己訓bb床),塞奶咀都無用又肯定唔糸肚餓。。唉,扭到朝早7点几醒我根本訓唔到。因為佢出世到而家我都無覺好訓,個人情緒開始低落。請問有無jm既bb都系甘?點解會甘?几時會好d架。

大宅

想補充既糸已用包被包實佢同埋11-3點呢段時間佢糸訓得好靜,唔多郁

男爵府

回覆:2個月大bb訓覺郁來郁去

有可能仲有風未掃清,因為我個b都係咗

大宅

回覆:kkbaby01 的帖子

佢係咪個肚有小小餓但又好眼訓, 所以訓得唔淋, 佢頭4個鍾肚飽就訓得淋

複式洋房

佢戒左夜奶啦?

複式洋房

引用:我個仔今日62日,之前40几日開始有肚風成日

原帖由 kkbaby01 於 15-06-29 發表
我個仔今日62日,之前40几日開始有肚風成日喊同特別忟但食左wind drop後好湊好多,唔會再成日無拉拉喊。一直 ...
請問wind drop 係藥物嚟㗎?

大宅

PancyYungPuiMan 發表於 15-6-29 15:18
佢戒左夜奶啦?
未戒。。呢兩日轉奶粉完全食唔定時。。因佢唔多肯食樽

大宅

PancyYungPuiMan 發表於 15-6-29 15:19
請問wind drop 係藥物嚟㗎?
系。。但醫生話無副作用,只系令佢放屁,未食前都糸3点开始扭來扭去。又一定唔系肚餓,因為通常3点喂完無耐就甘。

複式洋房

引用:Quote:PancyYungPuiMan+發表於+15-6-29+15:

原帖由 kkbaby01 於 15-06-29 發表
系。。但醫生話無副作用,只系令佢放屁,未食前都糸3点开始扭來扭去。又一定唔系肚餓,因為通常3点喂完無耐就 ...
咁可能係掃風問題?

複式洋房

曾幾何時我個b都係咁
今日剛剛61日人仔
自從我比多安奶佢之後就會可以訓耐d 同埋深睡~同埋我一定掃到風先放床
Bb 淺睡會扭來扭去
係咁轉來轉去,同埋好似係度e e o o 講野咁。

大宅

Lion731731 發表於 15-6-29 17:09
曾幾何時我個b都係咁
今日剛剛61日人仔
自從我比多安奶佢之後就會可以訓耐d 同埋深睡~同埋我一定掃到風先 ...
我有懷疑過掃風問題,抱上来掃完再放返都糸甘。尋晚又試4点扭時開多2oz食完,以為真糸肚餓,点知4:30又开始扭
晚晚如是,根本訓唔多

大宅

留毛。我一毛一樣。 昨晚試skip4點奶好似好d,但會省好多似再拍拍訓番。即是其實我都無得訓。仲有六日返工。好膽心。

大宅

megaminds 發表於 15-6-29 22:15
留毛。我一毛一樣。 昨晚試skip4點奶好似好d,但會省好多似再拍拍訓番。即是其實我都無得訓。仲有六日返工。 ...
今日下午我留意佢午睡都糸甘。。希望佢大d好d拉。我而家又多左个問題唔食奶-.-真糸好餓先食。。唉。。

大宅

回覆:kkbaby01 的帖子

http://www.babycenter.com/400_why-does-my-baby-grunt-and-fuss-through-the-second-half-of-t_6911463_998.bc

我睇呢個好多人都係咁。希望就快會唔好咁啦。 撇開呢樣野就唔難take care啦😭

首頁

尾頁

跳至