夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

每個女性, 都渴望有美好的愛情, 美滿的婚姻.
但倘若不幸地, 遇上對自己唔好的另一半.
緊記要愛惜自己, 唔好因此而長時間情緒受困, 甚至影響健康.

我相信, 每個人的生命, 都有獨特的價值.
學會欣賞自己, 珍惜家人和朋友.
生命中, 除了感情, 也有好多值得享受的地方.

-------------------------------------------------
我有位舊同學, 過去多年因不同的感情及家庭問題,
從而情緒長期受困, 並染上酗酒習慣.
因此, 身體本已日漸變差, 但因照顧小朋友, 未能積極面對治療.
最後, 因心臟問題, 突然離世.
------------------------------------------------

回望她的過去, 實在感到無奈.
願她一路好走

子爵府

yau_grace 發表於 15-7-6 11:32
緊記要愛惜自己, 唔好 ...
心痛萬分

珍珠宮

開心吸收勳章

yau_grace 發表於 15-7-6 11:32

其實妳呢個POST同樣可以套用係男人身上...
百花叢裡過,片葉不沾身。

翡翠宮

有時放開手唔好鑽牛角尖對自己都係好事,可以以朋友為戒

男爵府

引用:每個女性, 都渴望有美好的愛情, 美滿的婚姻

原帖由 yau_grace 於 15-07-06 發表
心痛

R.I.P

男爵府

回覆:做女人, 真係要好好愛惜自己.

其實好多人,無輪男女,對愛情都好執著。

我覺得,無男人/女人,絕對唔會死。

做人,要活出精彩人生。

水晶宮

多謝樓主提醒,有時為了感情事自己也很心痛,很無助,想揾人傾訴一下

子爵府

引用:多謝樓主提醒,有時為了感情事自己也很心痛

原帖由 rachel_ching 於 15-07-06 發表
多謝樓主提醒,有時為了感情事自己也很心痛,很無助,想揾人傾訴一下
加油

子爵府

rip

子爵府

rachel_ching 發表於 15-7-6 13:20
搵人傾下, 好過屈屈埋埋. 就算未必幫到忙, 講出黎總會舒服啲.

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

多謝分享~

琥珀宮

RIP

伯爵府

RIP,永遠要愛自己多過伴侶
優悠在澳洲

大宅

其實咩事都好,亦咩人都好,生存係哩個世界就應該好好甘愛自己。

複式洋房

希望大家都愛惜自己~~
RIP.....

子爵府

可憐小朋友...連命都輸得起, 其實無乜係唔可以放低, 只係習慣咗個男人響身邊, 到習慣孤獨時, 其實無乜大不了

子爵府

引用:RIP,永遠要愛自己多過伴侶

原帖由 jump.jump 於 15-07-06 發表
RIP,永遠要愛自己多過伴侶
呢句真

大宅

習慣好難改,白天忙呢樣忙果樣還好,當夜蘭人靜,瞓唔著,果種寂寥走嚟,失去另一伴嘅一定有強烈感受!

別墅

so sad

子爵府

^GGmami^ 發表於 15-7-7 06:25
可憐小朋友...連命都輸得起, 其實無乜係唔可以放低, 只係習慣咗個男人響身邊, 到習慣孤獨時, 其實無乜大不 ...
那唔好的男人, 有時寧願佢真係走左去, 唔好返黎好過.每次返黎, 又比人有假象的希望.
每次希望, 失望, 想絶望地放手時, 佢又總會成功的令人心軟.

長年累月, 身心靈都攰透了. 精神也崩潰了.

首頁

尾頁

跳至