自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一早就見佢地噴黑D頭髮
仲要老師經過見到都冇咩所謂
個老師好似好無奈咁走左

禁止訪問

畀面勳章

回覆:fanny3315 的帖子

瑪瑙宮

Hoining 發表於 15-7-7 08:37
我仔學校無…
那些年我有,仲有用雙面膠紙痴裙腳,入學校前撕番開
就係那些年都冇人會咁做,最多係耳仔痴膠布,
就算有都係暑假做完就整番好

禁止訪問

引用:我仔學校無…那些年我有,仲有用雙面膠紙痴

侯爵府

回覆:其實中學生染髮係唔係好普遍

我囡學校check得嚴,所以無,反而我囡天生頭髮好啡,次次放完長假返學都比風紀捉話染髮。今年開始好d,因為d風紀開始認得佢個啡頭。。。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

又唔覺呀

禁止訪問

畀面勳章

回覆:QQfishma 的帖子

瑪瑙宮

Lulu0820 發表於 15-7-7 08:52
我囡學校check得嚴,所以無,反而我囡天生頭髮好啡,次次放完長假返學都比風紀捉話染髮。今年開始好d,因為 ...
天生既冇得講...我以前讀書都有同學都係

瑪瑙宮

wcpcelia 發表於 15-7-7 08:55
又唔覺呀
咁可能係我咁岩見到

wcpcelia    發表於 15-7-7 09:30

男爵府

引用:Quote:Lulu0820 發表於 15-7-7 08:52 我囡

原帖由 fanny3315 於 15-07-07 發表
天生既冇得講...我以前讀書都有同學都係
我以前都有同學係咁,要家長信証明係天生。

瑪瑙宮

niu 發表於 15-7-7 09:06
我以前都有同學係咁,要家長信証明係天生。
係呀,証明到就冇問題,不過個時唔多,反而依家多左好多小朋友係褐色

伯爵府

回覆:其實中學生染髮係唔係好普遍

我讀書時暑假染過一次,之後剪短左,隔左一年先比老師捉,但我本身都好啡,佢地捉到捉蚤咁檢查,檢查時唔捉,第二朝入學校先點名捉我見校長!我媽又聽學校講,唔聽我講,自此我就成日逃學,唔讀書,但成世人無再染過頭髮

瑪瑙宮

babybabyu 發表於 15-7-7 09:15
我讀書時暑假染過一次,之後剪短左,隔左一年先比老師捉,但我本身都好啡,佢地捉到捉蚤咁檢查,檢查時唔捉 ...

雖然係咁,但之後都唔洗成日逃學唔讀書
但係捉頭髮唔係係陽光下面睇架咩?咁先睇得出,冇可能第2日就要見校長喎,你學校D老師咁怪既

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

如果放暑假我覺得可以接受, 但返學後要染返黑
你若盛開, 蝴蝶便來!

禁止訪問

大宅

引用:我仔學校無…那些年我有,仲有用雙面膠紙痴

原帖由 Hoining 於 15-07-07 發表
我仔學校無…
那些年我有,仲有用雙面膠紙痴裙腳,入學校前撕番開
x2

伯爵府

引用:Quote:babybabyu 發表於 15-7-7 09:15 我讀

原帖由 fanny3315 於 15-07-07 發表
雖然係咁,但之後都唔洗成日逃學唔讀書
但係捉頭髮唔係係陽光下面睇架咩?咁先睇得出, ...
因為新校長上場,想踢走晒所以壞學生,同埋啲同學傳我識黑社會人士,又同某啲壞學生有來往,所以我就算成績中間都想一齊趕走,日日罰留堂,迫你染到個頭墨黑色為止。不過我一心唔想再讀,拖到會考之後就學野,做野,

子爵府

引用:我囡學校check得嚴,所以無,反而我囡天生

原帖由 Lulu0820 於 15-07-07 發表
我囡學校check得嚴,所以無,反而我囡天生頭髮好啡,次次放完長假返學都比風紀捉話染髮。今年開始好d,因為 ...
我中學時有個同學頭髮有啲啡,但佢話自細已經係咁,家長仲交咗張佢兩三歲嘅相,之後張相就一直由學校keep住,個個老師都知,仲讚佢細個好得意

首頁

尾頁

跳至