夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

係囉
原文章由 JFL 於 08-6-30 02:27 發表
既然讀梗書,就比心機讀喇,唔好搞咁多嘢嘞,你爸爸媽媽供你去咁遠讀書要好多錢架!
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

原文章由 JFL 於 29/6/2008 06:27 PM 發表
既然讀梗書,就比心機讀喇,唔好搞咁多嘢嘞,你爸爸媽媽供你去咁遠讀書要好多錢架!

我都做過留學生~ 我都明白果種離鄉別井冇人冇物既心情! (但就未試過好似妳咁亂來.....) 希望妳經過今次真係會大個咗! 做乜野都好...凡事做之前唸吓妳咁遠去讀書係為咗乜? 妳有咁既機會係邊個比妳? 咁妳就會珍惜多d~~~

祝妳考大學成功啦!

珊瑚宮

環保接龍勳章

原文章由 kayan_329 於 08-6-30 01:57 發表
alphabetagamma~因為比人玩完仲要話錢我~~佢只係同情我,當我乞衣 但係我唔會比人用錢O黎收賣我!! 呢個教訓對我O黎講真係好大,好傷痛!!

咁經一事長一智. 但係好多女人一次又一次咁衰俾男人. 你下次要自保一點.

公爵府

畀面勳章

求黎仲咩?呢個世界咁多男人!

男爵府

咁希望你今次真係大個啦~~~

講真,
我到而家真係覺得讀緊書唔使養家既男仔真係信唔過。

第一, 佢地只係識玩/ 尋開心,
做野唔諗後果,
都唔會為別人想想,
一句講哂 - 自私!

第二, 我成日都覺得同我差1-2年既男仔比我幼稚,
當我日日辛辛苦苦做野半工讀既時候,
佢地就諗緊去邊識女仔,
或者上邊個度打winning!!!!!!

第三, 男仔想搞個女仔o個陣係咩都講得出,
但到手之後絕對係第二個樣!!!
佢地個腦入面係無『負責任』呢個詞語既,
所以成日都聽到有D妹妹仔生左之後殺嬰之ma!

第四, o個D未拍過拖既男仔,
總係要你好似湊仔咁,
煩到嘔......

所以, 男人未受過挫折 / 未受過老板氣既真係咪搞!!!

別墅

Sorry, 話錯咗妳, 不過三心兩的人, 忘記吧.mouth: mouth:

大宅

我SPACE為佢打O既一個LAST POST

世紀大賤男~~
你一開始o既全部都係藉口,大話都算啦~~ 以前你求我 我就應承你~ 而家我求你就絕情到咁

你話做返朋友~OK 但你做朋友o既定義就係唔可以打電話又唔可以SMS 仲話如果係街見到面都要當唔識

咁呢D同陌生人有咩野分別呀~~ OK 呢D我都算...... 你同我之前大家識o既朋友 又唔比我搵佢地

你仲要迫我同人講我地無野~~ 咁你之前做過果D係D咩野o黎~~ 我唔怕"瘀" 係你自己覺得冇面ja

你係一個世紀賤男又唔靚仔~~收皮啦!! 我真係唔知以前鐘意你D咩野......又成個奶型咁

成個男人仲要做到咁小氣,又枯干......係我好彩走得快ja~~ 李俊希 Kevin BJ~~ 你係一個有性冇愛o既人~~

你Cheap到冇人有~~ 你同我講你身邊好多女性朋友...以前同你一齊仲叫我如果你架車冇油就要我(XXX)幫你入返D油

你食屎啦~~ 係你自己要開車過o黎~~唔係我叫你~~ 我每次叫你TTC 你自己唔肯ja~~ 而家你做o既一切都係迫我同你做陌生人

ja~~你自己要咁Cheap~你D FD都睇你唔起呀...... 全部野都係你自己一個攪出o黎~~好應該係你自己一個人受返~~ 我係一個受

害者...比你呃~比你哄o既人~~李俊希先生~~而家我同你講我做o既野係冇錯~~ 錯o既係你...... 反正而家就係一次不忠,百次不

容!! 我(XXX)今日講得出就唔會後悔 我都預o左係唔會再搵我o架啦~~ 今日你教我o既野我會記得好清楚...... 仲有我係一個留

學生又如何...洗唔洗你養我呀~~以前我做o既野真係天真同好傻~~ 但係今日我已經長大o左...... 我唔會再去求你~因為你唔好

覺得你自己好重要~~你係我心目中只係一個賤男......如果我有時間都會應酬返你o既~~ 而家本小姐時時刻刻D時間都係好寶

貴!!

子爵府

Put your energy in your studies. Don't waste time adn energy in this kind of love triangle.

大宅

原文章由 kayan_329 於 08-7-2 23:17 發表
我SPACE為佢打O既一個LAST POST

世紀大賤男~~
你一開始o既全部都係藉口,大話都算啦~~ 以前你求我 我就應承你~ 而家我求你就絕情到咁

你話做返朋友~OK 但你做朋友o既定義就係唔可以打電話又唔可以SMS 仲話如果係 ...

小姐, 你開人地既名都好差哦. 都唔明而家d女仔想點?

伯爵府

以我記得你在王仁曼跳舞的, 你好細個, 已經攪呢d野, 忠告, 小心保護自己

禁止訪問

大宅

我係唔記得打X係個名O度~~我掛住打自己個名~~ 不過我都好憎佢......佢果日主動開我MSN係話叫我唔好再搵佢D FD玩~~ 但其實果時係大家同一間學校時一齊去認識O既朋友O黎KA WOR~~ 我搵NG搵都要比佢汗涉埋LOR~~ 如果佢叫我唔好搵佢煩佢就話JA~~

複式洋房

其實新一代的性觀念實在太隨便, 你都未肯定對方是固定男友, 又未認清對方, 就太快同別人發生關係, 今日弄得這個田地又可怪誰? 唯有當上一堂功課, 小心戴眼識人吧!

雖然現代社會也少了份處女膜情意結, 但作為女仔, 連自己的身體都可以隨便交給男人, 我只可以講那個男人怎不會隨便看待性的問題, 就算將來你同這個男人有了BB, 好相信個男人都會叫你去隨胎.

需知道男人最衰是咸濕, 佢現在仲唔"趙完蘇"?

看完你的POST, 只覺得男的是賤人一名, 但你也好不了多少. 因你也不太生性, 父母辛苦地供書教學, 你就去CANADA溝仔?
我勸你比心機讀書吧LA! 生性D LA!!!

雖然我知我這樣講好絕, 好難聽, 但真的希望你要細心反醒, 努力改過! 過去的由得它過去, 放抵你的怨和恨, 專心去讀書, 因你要對你自己有交待, 要對鍚你的父母有交侍! 你要知道你已經很幸福了, 比心機讀書!!!!!!

[ 本文章最後由 laimanw 於 08-7-4 10:25 編輯 ]

伯爵府

講得好,完全讚同,而家D後生嘅行為真係嚇死你,有時在D blog睇到有去外国讀書嘅女仔,講佢自己点成日party,換性伴侶,連同人上牀点搞都寫埋出黎.如果我係佢父母就心痛死喇,比咁多錢供佢去外国讀書,第=時書又讀唔成,重有可能搞到個大頭佛番返去.international student至少幾萬美金一年喇.大拿拿幾十萬港元比你去party,溝仔,亂咁搞性關係.真系晒咗Daddy Mommy D心血.樓主佢自己都重未入到大學,讀梗summer school,好心就比D心機喇,一陣大學唔收,佢就喊都冇謂嘞.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至