親子旅遊

跳至
[日本] 神戶牛

首頁

尾頁

大宅

有冇去過呢間?好食嗎?知不知道一個Set是否一人份量(唔係大食)?
2大1小(9歳)

大宅

回覆:cherrie802 的帖子

子爵府

回覆:神戶牛

2大1小仲係九歲添,要一人叫一個餐架(雖然餐廳無規定)

大宅

日本人好均真,如果個set份量太多會叫你唔好叫咁多份,我上次去食神戶牛原本叫三份予我大仔同我哋一人一份,不過waiter提議我哋叫2份3個人share,結果都夠食。另外,日本好多食店都有兒童餐,對小朋友嚟講份量都幾夠,可以考慮食2個set再加兒童餐

只許周官放火 不許百姓點燈

子爵府

7月中去過lunch,我地4大4小,send mail book時佢己問我們會大約叫幾個set,我話大約6個啦,佢都話ok,去到佢比左一間房我地,好正,最后我都叫左6個,一齊食都ok呀,其實lunch最平3千yen都好扺,但d配菜都唔係好啱小朋友食,叫多set都係浪費,6個餐都好飽咁走

^0^

複式洋房

this restaurant good?

大宅

引用:日本人好均真,如果個set份量太多會叫你唔

原帖由 dogdogling 於 15-07-27 發表
日本人好均真,如果個set份量太多會叫你唔好叫咁多份,我上次去食神戶牛原本叫三份予我大仔同我哋一人一份 ...
謝謝

大宅

引用:7月中去過lunch,我地4大4小,send+mail+boo

原帖由 567 於 15-07-27 發表
7月中去過lunch,我地4大4小,send mail book時佢己問我們會大約叫幾個set,我話大約6個啦,佢都話ok,去到佢 ...
謝謝

大宅

呢間六月尾去過,
晚餐,我地四大一小四歲
叫左四個牛,一個海鮮,
其實都好飽,好夠食
同埋我地覺得好好味,係值得食
(我地未食過其他餐廳,無法比較)
仲有飲料coupon,印出黎就有杯餐前飲料
http://r.gnavi.co.jp/c773300/coupon/

男爵府

回覆:cherrie802 的帖子

呢間好full,我上星期book 8月中食lunch 都冇位,要去到8月尾先有位

複式洋房

回覆:567 的帖子

請問可唔可以比餐廳資料我呀?🙏🏻

男爵府

Other than this restaurant, any recommendation as well? I will go there early Oct

大宅

引用:請問可唔可以比餐廳資料我呀?🙏

原帖由 agnes0919 於 15-07-27 發表
請問可唔可以比餐廳資料我呀?🙏🏻
http://www.kobe-plaisir.jp

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

回覆 567 的帖子

請問呢間點去?近唔近麵包超人館?
如由SWISSOTEL 難波點去?

子爵府

引用:回覆 567 的帖子請問呢間點去

原帖由 SHARONJULIO215 於 15-08-25 發表
回覆 567 的帖子

請問呢間點去?近唔近麵包超人館?
我無去面包呀,所以唔太清楚,由難波去我坐阪神,直到三宮站(快速急行)行10分鐘左右就到

^0^

首頁

尾頁

跳至