嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

比bb用mustela shampoo的媽咪,留意下。

我仔以前用同一枝soup沖涼&洗頭,早排見有媽咪話mustela幾好,買黎比仔試下。用左2星期,上星期6我放假,同佢沖洗,發覺佢(luck)好多hair,係好明顯細細(執)細細(執)係水度。我問maid平日沖洗覺吾覺,佢唸一唸,話沖洗時就吾覺,但就話之前一日change pillow case時就見係有好多hair係 case上面。我叫maid轉返用以前隻soup睇下仲會吾會"luck"。我星期日用返以前隻soup,己經即刻冇再(luck),到尋晚我又幫個仔沖洗,結果都係冇(luck)既!

想叫各位mame留意下,驚你又係weekday叫工人同小朋友沖洗,工人冇留意到,到weekend自己沖洗,又未必咁岩見到。最好梗係冇事la。

別墅

Re: 比bb用mustela shampoo的媽咪,留意下。

maybe it's your baby shedding hair? how old is your baby? I also notice that our baby is shedding some hair these few days.... but I've always been using mustela shampoo since he was born.

別墅

Re: 比bb用mustela shampoo的媽咪,留意下。

我個仔都係用開mustela,
冇咁既情況喎~~
(通常都係我同佢沖涼)
唔..不過我個仔唔多hair~~
My dear baby--- Issac

大宅

我小b五六個月大個時,都係成日"luck"毛毛,成個枕頭都係,到而家就冇咁既情況.而我大果個,都係由細到大都用Mustela,佢的頭髮都好密,好軟同好閃.唔覺有問題.

不如你問下Mustela點解會咁?

仲有,你用幾多洗頭水?小b用一顆青豆咁大既洗頭水就夠,記住要沖乾淨.

大宅

我仔己2歲半嫁la,所以吾係luck毛lor,而且用返舊嗰枝即刻吾luck o剌。我都估可能只係我仔吾岩用佢隻shampoo,因為見好多mami讚多過彈,我都有用緊mustela其他products。不過我唸住叫D mami留意下咁lor,你知有時D工人,見到有問題都吾出聲gar ma。

我唸我遲少少會試用第二隻,如果都係有luck,咁就真係我仔D hair有問題la。

別墅

我孖b都用,無野wor!
Hokkaido

大宅

My baby uses Mustela since born. His hair is so far Okay. No problem.

If you find anything wrong with this product, please let all moms know. Thanks.

首頁

尾頁

跳至